Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Παράπονα Ξύπα για τη διαιτησία

Παράπονα Ξύπα για τη διαιτησία

0
xipas_giorgos
Dodekanisos

Πολλά παράπονα από την αντιμετώπιση που τυγχάνει η ομάδα του έως τώρα από την διαιτησία, έχει ο τεχνικός του Ακουσιλάου Φανών Γιώργος Ξύπας. Ο ίδιος θεωρεί πως λόγω του ότι οι «πράσινοι» έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τα αποτελέσματα, οι διαιτητές δεν τους υπολογίζουν. Μιλώντας στην «δσπορ» για το θέμα αυτό, είπε:
«Ο Ακουσίλαος κατέβηκε αναγκαστικά στην Β’ Κατηγορία καθώς δεν είχε ικανό ρόστερ για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Δημιουργήσαμε ένα σύνολο, για να μείνει σε αδράνεια το σωματείο. Δεν μας ενδιαφέρουν άμεσα τα αποτελέσματα καθώς ο βασικός μας στόχος είναι να προωθήσουμε νεαρά παιδιά. Όσα περισσότερα μπορούμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα παλέψουμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Δεν υπάρχει κανείς που να παίζει για να χάσει. Έτσι και εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε τις ελπίδες που έχουμε σε κάθε παιχνίδι. Δυστυχώς όμως έως τώρα, έχουν γίνει σε βάρος μας σοβαρά διαιτητικά λάθη σε ορισμένα παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών. Τα λάθη αυτά πιστεύω ότι συνιστούν αλλοίωση του αποτελέσματος»
Σε ερώτηση για το αν θέλει να γίνει πιο συγκεκριμένος, απάντησε ως εξής:
«Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με τον Ηρακλή της Λάρδου για το κύπελλο μας ακυρώθηκε ένα πεντακάθαρο γκολ που σημειώσαμε. Μου έκανε μάλιστα εντύπωση όταν πληροφορήθηκα ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στην συγκέντρωση των διαιτητών. Στο παιχνίδι αυτό έπαιζε ένας εξελίξιμος διαιτητής που με μια απόφαση του μας καταδίκαζε να μην κερδίσουμε, άσχετα αν εμείς στο τέλος τα καταφέραμε. Δεν έχει σημασία αυτό»
Ο νεαρός τεχνικός της ομάδας των Φανών πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Θέλω να υπενθυμίσω ότι τους παρατηρητές διαιτησίας τους πληρώνουν οι ομάδες. Πρέπει να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Να πηγαίνουν στο γήπεδο και να κρίνουν τους διαιτητές. Φυσικά και καταλαβαίνω και το δέχομαι πως οι νέοι διαιτητές θα πρέπει να κρίνονται με επιείκεια, όχι όμως και να μην τιμωρούνται όταν κάνουν λάθη αλλοιώνοντας ένα αποτέλεσμα. Αν φθάσουμε στο σημείο να τιμωρούνται οι διαιτητές μόνο στα παιχνίδια που υπάρχει video, τότε ας μην πηγαίνουν οι παρατηρητές στο γήπεδο. Ας τιμωρούν με βάση το video. To θέμα είναι πως οι παρατηρητές θα πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, διότι οι διαιτητές θα το κάνουν και θα το ξανακάνουν το ίδιο λάθος. Εγώ θέλω αυτό που λέμε 50 – 50 από τους διαιτητές. Αν αδικηθεί ο αντίπαλος μου και αλλοιωθεί το αποτέλεσμα εγώ θα το πω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχθώ. Αναφέρομαι σε εξόφθαλμα λάθη και όχι σε κάποια άλλα που σε κάθε παιχνίδι μπορεί να γίνουν, όπως ένα πλάγιο, ένα κόρνερ, ένα ανάποδο φάουλ και άλλα τέτοια. Ακόμα και ένα πέναλτι, μπορεί να δοθεί λανθασμένα. Μπορεί να γίνει. Δεν θα πω κάτι. Δεν μιλάω για τέτοιες περιπτώσεις.»

πηγή: www.dimokratiki.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments