Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Παραλίγο να πνιγεί στην Κάλυμνο 29χρονη τουρίστρια

Παραλίγο να πνιγεί στην Κάλυμνο 29χρονη τουρίστρια

0
Dodekanisos

Επιχείρησε να κάνει κολυμβητικό περίπλου γύρω από την Τέλενδο αλλά…. την πρόδωσαν οι δυνάμεις της

Χθες το μεσημέρι η Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό 29χρονης αλλοδαπής αγνοούμενης κολυμβήτριας, η οποία τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρα είχε ξεκινήσει  τον κολυμβητικού περίπλου νότια της Τελένδου. Η νεαρή γυναίκα εκ τότε δεν έδωσε σημεία ζωής με αποτέλεσμα να ζητήσουν την βοήθεια του Λιμενικού οι φίλοι της, με τους οποίους παραθέριζε στον νησί των σφουγγαράδων
Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ δύο  περιπολικά σκάφη της οικείας Λιμενικής Αρχής απέπλευσαν προς αναζήτηση της αγνοούμενης.
Η 29χρονη εντοπίστηκε στη βραχώδη περιοχή «ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ» και με τη συνδρομή στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβιβάστηκε σε ένα ΠΛΣ και μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Μυρτιών.

Στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο  του ΕΚΑΒ στο « ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο του νησιού  για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Το ευχάριστο είναι ότι η νεαρή γυναίκα, η οποία μάλιστα είναι αθλήτρια της κολύμβησης, παρότι υπερεκτίμησε τις δυνάμεις της, κατάφερε να επιστρέψει σώα και αβλαβής και σίγουρα στο μέλλον θα σκεφτεί καλύτερα, προτού επιχειρήσει κάτι ανάλογο και μάλιστα χωρίς να έχει μαζί της κάποιον άλλο κολυμβητή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments