Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Όχι μαύρο “διαμάντι” , αλλά καθαρός “χρυσός”

Όχι μαύρο “διαμάντι” , αλλά καθαρός “χρυσός”

0
DSCN1456
Dodekanisos
Σε τρομοκράτη των ντέρμπι εξελίσσεται το μαύρο “διαμάντι” της κατταβιάς Κουλιμπάλη ο οποίος όταν βρίσκεται στην εντεκάδα ο προπονητής του δε πρέπει να πονοκεφαλιάζει. Σήμερα για μια ακόμη φορά (μετά και τη νίκη με τη Παστίδα) υποκλίθηκαν όλοι στην αυτού μεγαλειότητα του που φροντίζει να “ξετινάζει” τα δίχτυα ως δια μαγείας, έχοντας σαφώς άξιους συμπαραστάτες τους συμπαίχτες του και όλοι μαζί οδήγησαν την ομάδα σε μια πανάξια νίκη με 3-1 επί τη Τήλου. Οι φιλοξενούμενοι αν και προηγήθηκαν πρώτοι με εκτέλεση πέναλτι του Μόσχου Μ. στη συνέχεια ο αέρας φύσηξε ευνοϊκά για τους γηπεδούχους αφού όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου για να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Το γκολ της ισοφάρισης δεν άργησε να έρθει στο 19′ από τον Κουλιμπάλη , γεγονός που έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του Μανώλη Φραντζή που στα επόμενα τρία λεπτά γύρισαν το σκορ υπέρ τους. Στην επανάληψη αποβολή του τερματοφύλακα της Τήλου Ταχραμανη στο 61′  με δεύτερη κίτρινη κάρτα(τον αντικατέστησε ο Σακαλλάρης Ηρακλής) “τάραξε” τις ισορροπίες , ενώ η βροχή που άρχισε να πέφτει δεν άφησε να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων. Παρόλα αυτά οι Τηλιακοί κράτησαν αντίσταση στην ήδη πεσμένη απόδοση των “κιτρινόμαυρων” , και κάμφθηκαν για τελευταία φορά στο 92′ από τον Λενιού που διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Φάσεις/γκολ
8′ Μετά από ωραίο συνδυασμό του Δουδούμη και τον Κουλιμπάλη, ο Κουμπιάδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση με τον Μαχραμά να κλείνει σωστά τη γωνία του.
10′ Από πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Μόσχου Μ. η ομάδα της Τήλου πήρε το προβάδισμα με 0-1.
19′ Μετά από σέντρα του Μυλωνά, ο Κουλιμπάλη από εξαιρετικά δύσκολη θέση έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μαχραμά, 1-1.
22′ Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μυλωνά , ο Κουλιμπάλη με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.
50′ Ο Ιντίσσα ανέτρεψε τον Νικολή μέσα στην περιοχή , αλλά ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να μη διαμαρτύρονται έντονα.
51′ Διπλή απόκρουση από τον Μαχραμά σε πρώτο σουτ Λενιού και στην επαναφορά ο Κουλιμπάλη προσπάθησε να τελειώσει τη φάση αλλά ο γκολκίπερ της Τήλου είπε “όχι” και έδιωξε τη μπάλα με το πόδι σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από ο Μυλωνάς από αριστερά με τη μπάλα να χτυπάει στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και να βγαίνει άουτ.
61′ Ο διαιτητής Γιακουμάκης απέβαλε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμενων με δεύτερη κίτρινη κάρτα (και τις δύο στο ίδιο λεπτό) για διαμαρτυρία διαρκείας.Τη θέση στο τέρμα πήρε ο Σακελλάρης Η.
65′ Λίγο άουτ πέρασε το σουτ του Κουλιμπάλη από το ύψος της περιοχής μετά από ατομική ρποσπάθεια.
88′ Ο Λενιού συνδυάστηκε ωραία με τον Κουλιμπάλη με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και τον τερματοφύλακα Σακελλάρη Η. να δείχνει τις δυνατότητες του κάτω από τα γκολπόστ.
90′ Μετά από πάσα του Κουλιμπάλη ο Λενιού έφυγε στην επίθεση και βλέποντας τον τερματοφύλακα Σακελλάρη να βρίσκεται εκτός θέσης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά για κακή τους τύχη ο Μόσχου επενέβη στη φάση και έδιωξε τη μπάλα πριν προλάβει να καταλήξει στα δίχτυα.
92′ Ο Λενιού με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Με λίγα λάθη η διαιτησία του Γιακουμάκη Στέργου. Καλός ο βοηθός Καλκαβούρας ενώ με λίγα λάθακια και ο β’ βοηθός Ντόκος.

Κατταβιά: Σαββάκης, Κυπριώτης, Τριαλώνης, Ιντρίσσα, Μπουμπουλάκης, Καρίπης(64′ Μακριάς), Λενιού, Μυλωνάς, Κουμπιάδης, Κουλιμπάλη, Δουδούμης.

Τήλος: Μαχραμάς, Μόσχου Σ., Τσάκαλος(64′ Ρούκο), Μηλιός, Σακελλάρης Κυρ., Χριστοφής, Νικολής, Σακελλάρης Η., Σακελλάρης Κωστ.,Μόσχου Μ., Οικονόμου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments