“Ότι έκανε η Δύση έχει αποτύχει, η Ουκρανία καταστρέφεται”

0
Dodekanisos

Κορυφαία προτεραιότητα τον τερματισμό των ξένων όπλων στο Κίεβο έθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο όταν ρωτήθηκε από την ειδησεογραφική εφημερίδα Exxpress για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός. Ζήτησε να σταματήσει όλη η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, λέγοντας ότι η μαζική εισροή όπλων -καθώς και η απροθυμία του Κιέβου να διαπραγματευτεί – έχει κάνει την ειρήνη αδύνατη.

«Όσο περισσότερα όπλα παρέχονται, τόσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος. Και όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα πεθαίνουν. Είναι προφανές ότι, ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν είχε επιτυχία. Παραδόθηκαν πολλά όπλα, αλλά ο πόλεμος παρατάθηκε. Έχουν καταβληθεί πολλά χρήματα στην Ουκρανία, αλλά η καταστροφή της Ουκρανίας συνεχίζεται».

Ο Szijjarto συνέχισε υποστηρίζοντας για περισσότερο διάλογο μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών και των χωρών που είναι πρόθυμες να μεσολαβήσουν στις συνομιλίες, λέγοντας ότι «η πιο σημαντική απαίτηση είναι να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας». Σημείωσε ότι συχνά «υβρίζεται από πολλούς Ευρωπαίους συναδέλφους του και από τις Βρυξέλλες» μετά από συναντήσεις με τον Ρώσο ομόλογό του, αλλά είπε ότι «δεν υπάρχει καμία ελπίδα για ειρήνη» χωρίς διαπραγματεύσεις. Οι δυτικές κυρώσεις απέτυχαν επίσης να «γονατίσουν τη ρωσική οικονομία» όπως είχε προβλεφθεί, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, υποδηλώνοντας ότι η πιο επιθετική προσέγγιση απέτυχε και δεν μπορούσε να βάλει τέλος στις μάχες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments