Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε για την διάσωση μεταναστών στη Ρόδο

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε για την διάσωση μεταναστών στη Ρόδο

0
Dodekanisos

Συναγερμός σήμανε χθες τα χαράματα στο κέντρο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, όταν δέχθηκε κλίση για πλοιάριο που μετέφερε παράνομους μετανάστες και το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη λόγω εισροής υδάτων στο εσωτερικό του.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και τα δύο πλωτά σκάφη, το καταδιωκτικό «146», και το ναυαγοσωστικό «Ν/Γ 517»,  του Λιμεναρχείου της Ρόδου.

Σε βοήθεια ανταποκρίθηκε αρχικά το κοντινότερο φορτηγό πλοίο «Brave Leader» που βρέθηκε να πλέει κοντά στη περιοχή και με  συντονισμένες ενέργειες και συνεχή επικοινωνία με το Λιμεναρχείο της Ρόδου, περισυνέλλεξε τους παράνομους μετανάστες με ασφάλεια, από όπου τους παρέλαβε το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού σώματος Ν/Γ 517 του Λιμεναρχείου Ρόδου.

Οι λαθρομετανάστες αφού οδηγήθηκαν στην προβλήτα του καταφυγίου Πλημύρι,  μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στις εγκαταστάσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου.

Συνολικά περισυνελλέγησαν 59 άτομα Συριακής καταγωγής,46 άνδρες, 4 γυναίκες, 3 βρέφη και 4 ανήλικα μικρά παιδιά.

Μετά από  έρευνα του  Λιμεναρχείου της Ρόδου, εντοπίστηκαν ανάμεσα στους λαθρομετανάστες οι δύο διακινητές τουρκικής καταγωγής, ηλικίας 56 και 58 ετών,  οι οποίοι και συνελήφθησαν.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments