Αρχική Videos “Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο”

“Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο”

0

«Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας διαδικτυακά με μέλη του συμβουλίου Ασφαλείας για τις εξελίξεις στο θέμα της Ουκρανίας. Ο ίδιος μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:
«Αγαπητοί σύντροφοι, θέλω να πω ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση προχωρά αυστηρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το σχέδιο. Όλα τα καθήκοντα που έχουν τεθεί επιλύονται επιτυχώς. Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ την πεποίθησή μου ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ένας λαός. Αλλά ορισμένοι Ουκρανοί εξαπατήθηκαν από τη ναζιστική και εθνικιστική προπαγάνδα».

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ισχυριζόμενη ότι η επιχείρηση ήταν απαραίτητη για την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση» της γειτονικής χώρας. Ο Πούτιν μίλησε στο συμβούλιο ασφαλείας μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανική πλευρά που έλαβαν χώρα στην Λευκορωσία και που οδήγησαν σε συμφωνία προκειμένου να δημιουργηθούν οι λεγόμενοι ανθρωπιστικοί διάδρομου για την ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων.

Ο Ζελένσκι απηύθυνε επίσης έκκληση στον Πούτιν να συναντηθεί απευθείας μαζί του. «Κάτσε μαζί μου να διαπραγματευτούμε, απλά όχι στα 30 μέτρα», προσθέτοντας, «Δεν δαγκώνω. Τι φοβάσε;” είπε ο Ζελένσκι. Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η Ρωσία θα επιδιώξει να επεκταθεί στις χώρες της Βαλτικής εάν καταφέρει να νικήσει την Ουκρανία», κάνοντας και πάλι έκκληση προς τις δυτικές χώρες να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments