Αρχική Παιδικό «Όλα είναι θέμα σωστού προγραμματισμού»

«Όλα είναι θέμα σωστού προγραμματισμού»

0
Dodekanisos

Με πολύ κολακευτικά λόγια για την ομάδα του ΑΡΕΝΑ μίλησε στο News12.gr και τον Αλέξανδρο Σιδερή, ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Ροδίτικου ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τον Νίκο Ρουτζιέρη ο οποίος σε ηλικία 14 χρονών δείχνει το στίγμα του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο νεαρός «άσος» γεννημένος το 2003 μιλάει για το παιδικό πρωτάθλημα, τον προπονητή του, κ. Κοσμά Σταματάκη, τους στόχους του με την ομάδα αλλά και πολλά ακόμη θέματα που αφορούν το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Ρουτζιέρης:

Δυο λόγια για την ομάδα του ΑΡΕΝΑ.

« Το ΑΡΕΝΑ είναι μία ομάδα με δικές της εγκαταστάσεις, με πολύ καλή οργάνωση της οποίας τα αποτελέσματα φαίνονται κάθε χρόνο, καθώς πρωταγωνιστεί σε όλες τις ηλικίες».

Πέρσι η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ φέτος τερμάτισε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ποιό είναι το μυστικό αυτής της επιτυχίας;

« Στις μικρότερες κατηγορίες τερματίσαμε τρείς συνεχόμενες χρονιές πρώτοι. Στο παιδικό την πρώτη χρονιά τερματίσαμε τρίτοι, την επόμενη χρονιά δεύτεροι, πλέον ήρθε η στιγμή να βγούμε πρωταθλητές και στο παιδικό».

Τελείωσες το πρωτάθλημα έχοντας τις περισσότερες ασίστ. Τελικά ποιό συναίσθημα είναι πιο καλό, αυτό του γκολ, ή αυτό της τελικής πάσας;

«Το θεωρώ μαγεία να δημιουργείς καταστάσεις για τους συμπαίκτες σου. Ίσως για αυτόν τον λόγο με εξιτάρει περισσότερο η πάσα πάρα το να πετυχαίνω γκολ».

Ποιές είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

«Η φιλοδοξία μου όσο παίζω ποδόσφαιρο είναι να κάνω τους συμπαίκτες μου αλλά και τον προπονητή μου χαρούμενους. Τα όνειρα μου δεν έχουν κάνουν με το ποδόσφαιρο, αλλά με το να γίνω ένας πολύ καλός γιατρός».

Θεωρείς πως τα πρωταθλήματα εδώ στη Ρόδο διεξάγονται με τον σωστό τρόπο;

«Οι υπεύθυνοι εδώ στη Ρόδο δείχνουν ότι αγαπούν το ποδόσφαιρο και προσπαθούν πολύ, ώστε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές υποδομές σε όλους τους τομείς. Αυτό που δεν θεωρώ σωστό, είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια( ίσως επειδή είναι λίγα τα παιδιά για τόσες πολλές ακαδημίες που έχει το νησί) αναγκαζόμαστε να παίζουμε με παιδιά που είναι ακόμα και δύο χρόνια μεγαλύτερα από εμάς. Αυτό μόνο ατυχήματα μπορεί να μας προκαλέσει καθώς αγωνιζόμαστε με παιδιά που διαθέτουν μεγαλύτερα κορμιά από εμάς».

Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί 14 χρονών να συνδυάζει το ποδόσφαιρο με τα μαθήματα;

«Προς το παρών δεν θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα στο «πάντρεμα» διάβασμα – ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω πως όλα είναι θέμα σωστού προγραμματισμού».

Ποιά είναι η άποψη σου για τον προπονητή σου;

«Ο κ. Κοσμάς Σταματάκης δεν είναι απλά ένας προπονητής. Πρώτα απ΄όλα είναι άνθρωπος, παιδαγωγός και φίλος μας και αυτό που κάνει το αγαπάει και το κάνει πολύ καλά».

Πιστεύεις πως η λύση του εξωτερικού είναι η μοναδική για μία καλή ποδοσφαιρική καριέρα;

« Θεωρώ πως στο εξωτερικό διαθέτουν καλύτερες συνθήκες και υποδομές, ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες. Στην Ελλάδα αυτές τις συνθήκες τις βρίσκεις μόνο σε μεγάλες ομάδες, όπως στην μεγαλύτερη όλων, τον Ολυμπιακό. Αναμφισβήτητα η ομάδα του Ευκλή Σορωνής η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, όμως σχεδόν όλα τα παιδιά είναι γεννημένα την σεζόν 2003, σε αντίθεση με εμάς που το 50% των παιδιών έχουν γεννηθεί το 2004. Στις δικές μας ηλικίες αυτός ο ένας χρόνος διαφορά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πάντως τα παιδιά είναι άξιοι πρωταθλητές και πολύ καλοί φίλοι και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Ποίοι είναι οι στόχοι σας για την νέα χρονιά;

« Στόχος μας την νέα σεζόν είναι να πάμε ακόμα ψηλότερα. Δηλαδή να πάρουμε το πρωτάθλημα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments