Αρχική Videos “Οι Ρώσοι αθλητές να μην έχουν θέση στην Ολυμπιάδα του Παρισιού!”

“Οι Ρώσοι αθλητές να μην έχουν θέση στην Ολυμπιάδα του Παρισιού!”

0

Οι Ρώσοι αθλητές δεν πρέπει να έχουν «καμία θέση» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν!
«Τόνισα ιδιαίτερα ότι οι αθλητές από τη Ρωσία δεν πρέπει να έχουν θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακρόν. Λίγο μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία και τη γειτονική Λευκορωσία.

Καμία διεθνής αθλητική εκδήλωση δεν διοργανώθηκε στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης και τα εθνικά σύμβολα των χωρών αφαιρέθηκαν από τέτοιους μεγάλους αγώνες. Ο επικεφαλής της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δήλωσε πέρυσι ότι θα ήθελε να δει τις αθλητικές κυρώσεις να παρατείνονται το 2023.

Ο Ζελένσκι τον Δεκέμβριο του 2022 ζήτησε από όλους τους Ρώσους αθλητές να απομονωθούν πλήρως από τους διεθνείς αγώνες. Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης στον Μπαχ ότι αντιτάχθηκε σθεναρά στην άποψη της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές θα μπορούσαν να αγωνιστούν στους αγώνες του Παρισιού, εφόσον δεν φέρουν τις σημαίες των χωρών τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments