Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Οι «μάχες» της Β’ Κατηγορίας

Οι «μάχες» της Β’ Κατηγορίας

0
kolossos_asteras2
Dodekanisos
«Καυτές» αναμένονται οι τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου (όμιλος Ρόδου) καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τίποτα στην «μάχη» της ανόδου αλλά και της παραμονής. Ακόμα και ο Ορφέας που είναι το μεγάλο φαβορί για να κόψει πρώτος το νήμα, δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο ενώ σε ότι έχει να κάνει με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που επίσης οδηγεί σε απευθείας άνοδο, τα πάντα είναι ανοιχτά. Στην ουρά τέσσερις ομάδες παλεύουν για να αποφύγουν την τέταρτη από το τέλος θέση που οδηγεί στη Β’ Κατηγορία. Αυτές είναι η Ομόνοια Γενναδίου, ο ΑΟ Σύμης, ο Αθλητικός Σύλλογος Τήλου και ο Κολοσσός Κάστρου. Ήδη έχουν αποχαιρετήσει την κατηγορία ο Άγιος Γεώργιος Μαλώνας, ο Πολυβώτης Νισύρου και ο Διγενής Κοσκινού. Οι τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν ως το τέλος αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα κρίνουν τα πάντα. Ας δούμε όμως ποιο είναι το πρόγραμμα των αγώνων για τις ομάδες που «καίγονται» για τους βαθμούς.

«Μάχη» ανόδου
Ορφέας (1ος με 67 βαθμούς): Οι «κόκκινοι» είναι αναμφίβολα το πολύ μεγάλο φαβορί για να π[άρουν τον τίτλο. Αυτή την στιγμή βρίσκονται πέντε βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Κλεόβουλο και έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο (εντός έδρας κόντρα στον ήδη καταδικασμένο σε υποβιβασμό Πολυβώτη). Η ομάδα του Γρηγόρη Σαρρή έχει αγκαλιάσει τον τίτλο και απλά θέλει στις εναπομείναντες αγωνιστικές να τον εξασφαλίσει και μαθηματικά. Εκτός του Πολυβώτη ο Ορφέας έχει να παίξει ακόμα με τους ΠΑΣ Ασκληπειού (εντός), Κολοσσό Κάστρου (εκτός), Άγιο Γεώργιο (εντός) και Ασπίδα Σαλάκου (εκτός).
Κλεόβουλος Λίνδου (2ος με 62 βαθμούς): Η ομάδα του Βασίλη Καραγιάννη έχει το προβάδισμα για να πάρει την 2η θέση χωρίς όμως να αισθάνεται και απόλυτη σιγουριά γιατί καραδοκεί ο Αστέρας Παστίδας. Οι Λινδιακοί έχουν να παίξουν ακόμα με τον Άγιο Γεώργιο (εντός), την Ασπίδα Σαλάκου (εκτός), τον Απόλλωνα Απολλώνων (εκτός) και τον Διγενή Κοσκινού (εντός). Είναι ένα βατό φαινομενικά πρόγραμμα και αν κάνουν το απόλυτο τότε δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα. Έστω και μια ήττα όμως μπορεί να στοιχίσει καθώς τα πράγματα τότε περιπλέκονται.
Αστέρας Παστίδας (3ος με 59 βαθμούς): Έτσι όπως είναι η κατάσταση στην βαθμολογία, η ομάδα της Παστίδας είναι το αουτσάιντερ για την 2η θέση και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως θα είναι τελικά η ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο της μέσω μπαράζ. Οι παίκτες του Γιώργο Ορφανίδη όμως σε καμία περίπτωση δεν τα παρατάνε και ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τον Κλεόβουλο. Ο Αστέρας έχει να παίξει ακόμα με την Αναγέννηση Έμπωνας (εντός), την ΑΕ Κατταβιάς (εκτός), του Ιππότες (εντός) και τον Αθλητικό Όμιλο της Σύμης (εκτός). Σε σχέση με τον Κλεόβουλο, το πρόγραμμα είναι θεωρητικά σαφώς πιο δύσκολο όμως κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτα.

«Μάχη» παραμονής
Ομόνοια Γενναδίου (10η με 30 βαθμούς): Είναι η ομάδα που νιώθει πολύ αδικημένη από την διαιτησία και αυτό είναι κάτι που το έχει εκφράσει συχνά πυκνά μέσω των δηλώσεων που έχουν κάνει οι πρωταγωνιστές της. Στο τελευταίο παιχνίδι είχαν φρικτά παράπονα από την εποπτεία του Χρήστου Καλκαβούρα. Το πρόγραμμα της δεν είναι και πολύ βατό δεδομένου πως στα δυο από τα τέσσερα παιχνίδια έχει να παίξει με ομάδες που επίσης έχουν τον ίδιο στόχο και «καίγονται» για βαθμούς. Τη μια θα την αντιμετωπίσει μετά το Πάσχα. Είναι ο Αθλητικός Σύλλογος της Τήλου με τον οποίο θα παίξει εκτός έδρας. Εν συνεχεία θα παίξει και πάλι έξω από το γήπεδο της με τον ΠΑΣ Ασκληπιού και μετά θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Κάστρου (εντός) και τον Άγιο Γεώργιο Μαλώνας (εκτός)
ΑΟ Σύμης (11ος με 30 βαθμούς): Για μια ακόμα χρονιά η ομάδα της Σύμης είναι από τις ομάδες που μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Βάση προγράμματος, η ομάδα του γειτονικού μας νησιού έχει τα φόντα για να ανανεώσει τη συμμετοχή της στην κατηγορία. Αμέσως μετά το Πάσχα έχει να παίξει στο γήπεδο της με τους Ιππότες, ενώ μετά στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι της θα αντιμετωπίσει τον Απόλλων Απολλώνων. Τις δυο τελευταίες αγωνιστικές θα έχει να παίξει με Πολυβώτη Νισύρου (εκτός) και τον Αστέρα Παστίδας (εντός).
ΑΣ Τήλου (12ος με 30 βαθμούς): Αντί τέσσερα, έχει να δώσει πέντε ακόμα παιχνίδια διότι «χρωστάει» ένα με τον Κολοσσό Κάστρου (εκτός έδρας). Παρά το ότι οι παίκτες της έχουν σταματήσει να προπονούνται όπως δήλωσε στην «δσπορ» ο Γιάννης Μηλιός, αποδεικνύονται «σκληρά καρύδια» για οποιονδήποτε αντίπαλο. Είναι δεδομένο πως όποια ομάδα και να πάει στην Τήλο δεν θα έχει εύκολο έργο. Οι Τηλιακοί εκτός από το εξ’ αναβολής λοιπόν με τον Κολοσσό Κάστρου έχουν να παίξουν με την Ομόνοια Γενναδίου (εντός), την Αναγέννηση Έμπωνας (εκτός), την ΑΕ Κατταβιάς (εντός) και τους Ιππότες (εκτός)
Κολοσσός Κάστρου (13ος με 27 βαθμούς): Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη χειρότερη θέση από τους υπόλοιπους τρεις όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως αυτή η ομάδα έχει δυο παιχνίδια λιγότερα. «Χρωστάει» τις αναμετρήσεις με τον ΑΣ Τήλου (εντός) και την Ασπίδα Σαλάκου (εκτός). Άρα λοιπόν τα πάντα μπορούν να ανατραπούν στον βαθμολογικό πίνακα. Εκτός από τα εξ’ αναβολής, ο Κολοσσός έχει να παίξει με τον Διγενή Κοσκινού (εκτός), τον Ορφέα (εντός), την Ομόνοια Γενναδίου (εκτός) και την Αναγέννηση Έμπωνας (εντός).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments