Oι Κινέζοι “σπρώχνουν” όσο μπορούν την παραγωγή κρέατος εργαστηρίου

0
Dodekanisos

Mια Κινέζικη εταιρεία startup CellX εγκαινίασε το πρώτο πλήρως τεχνητό εργοστάσιο κρέατος στη Σαγκάη αυτή την εβδομάδα, εν μέσω των προσπαθειών της κυβέρνησης να διασφαλίσει την επισιτιστική ασφάλεια για τα 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους της. Η εγκατάσταση διαθέτει βιοαντιδραστήρα 2.000 λίτρων με δυνατότητα παραγωγής «μονοψήφιων τόνων» καλλιεργημένου κρέατος ετησίως, ενώ σύντομα θα προστεθούν περισσότεροι βιοαντιδραστήρες.

Το πιλοτικό εργοστάσιο είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να φέρει το καλλιεργημένο κρέας στο τραπέζι πριν από τη μαζική παραγωγή, λέει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CellX Ziliang Yang.
«Οι πληροφορίες από αυτό το πιλοτικό εργοστάσιο θα χρησιμοποιηθούν για την εμπορική μας μονάδα παραγωγής που σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε έως το 2025 [η οποία θα μπορεί] να παράγει εκατοντάδες τόνους προϊόντων ετησίως», δήλωσε χαρακτηριστικά στη South China Morning Post. Μια από τις μεγαλύτερες χώρες που καταναλώνουν κρέας στην Ασία, η Κίνα στοχεύει να βρει βιώσιμες πηγές ζωικής πρωτεΐνης για να θρέψει τον πληθυσμό της και να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση η κατανάλωση κρέατος στην Κίνα έχει αυξηθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1970 και μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο την επόμενη δεκαετία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments