Η Βρετανία αποσύρει τη σύσταση εμβολιασμού για τους κάτω των 65

0
Dodekanisos

Διαφορετική στάση αναφορικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού κρατάει πλέον η Βρετανία. Και αυτό διότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πλέον τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν θα προσφέρονται σε άτομα κάτω των 65 ετών εκτός και αν ανήκουν σε κάποια ομάδα υψηλού κινδύνου.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου το επίσημο συμβουλευτικό όργανο, η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI), δήλωσε ότι η χορήγηση αναμνηστικών σε άτομα κάτω των 65 ετών είναι απίθανο να είναι οικονομικά αποδοτική. Η σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας είναι κάτι που ουσιαστικά εξετάζεται για πρώτη φορά από την επιτροπή. Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI), η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε ότι το σχέδιό της για τον Covid είναι να προσφέρει εμβόλια μόνο σε όσους διατρέχουν «υψηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας».
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση από τον Μάϊο του 2023 είχε ανακοινώσει ότι σε άτομα κάτω των 65 ετών δεν θα προσφερθούν και τα εμβόλια της γρίπης. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 50 έως 64 ετών δεν είναι πλέον επιλέξιμοι για δωρεάν εμβόλια για τη γρίπη ή τον κορωνοϊό. Πέρυσι σε όλους άνω των 50 προσφέρθηκαν και τα δύο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments