Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Οι κανονισμοί θύμιζαν …Μονόπολι!»

«Οι κανονισμοί θύμιζαν …Μονόπολι!»

3
giakoumakis mavroudis
Dodekanisos

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας γα την διαιτησία του Στέργου Γιακουμάκη στο χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Παστίδας εξέδωσε η ομάδα των Ιπποτών. Το πλήρες κείμενο είναι το ακόλουθο:
«Δεν έχουμε καμία διάθεση να βγάζουμε ανακοινώσεις για το τρίο διαιτησίας . Αλλά θεωρούμε πλέον ότι υπάρχει εμπαιγμός απέναντί μας διότι απλά είμαστε οι Ιππότες. Και ναι μεν φερόμαστε ιπποτικά σε όλους όσοι έρχονται στο γήπεδο μας , φερόμαστε ανθρώπινα σε φιλοξενούμενους και διαιτητές αλλά ειδικά οι τελευταίοι μας φέρονται σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού. Τελευταίο πρόσφατο κρούσμα η διαιτησία του κ. Γιακουμάκη και των εποπτών του οι οποίοι μας προκάλεσαν να μάθουμε κανόνες διαιτησίας. Στον αγωνιστικό χώρο αυτά έλεγαν στους ανήμπορους να αντιδράσουν στις αποφάσεις τους ποδοσφαιριστές μας. Τουναντίον θα λέγαμε εμείς εκείνοι χρειάζονται άμεσα μαθήματα γιατί προφανώς πρέπει να ξεσκονίσουν τις γνώσεις τους στο άθλημα γιατί μάλλον δεν έχουν ενημερωθεί για τους νέους κανόνες που έχει βγάλει η Fifa. Καλό θα είναι τώρα που ξεκινά νέα σχολή διαιτησίας να περάσουν από τα θρανία της και να ενημερωθούν διότι η άγνοια….”σκοτώνει”. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μερικές από τις ανεπανάληπτες στιγμές που ζήσαμε στο παιχνίδι μας με την Παστίδα. Οι κανονισμοί του διαιτητή θύμιζαν Μονόπολι, το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι που μάλλον εκεί ο κ. Γιακουμάκης είναι γνώστης του αλλά όχι σε διαιτητικά θέματα. Πεντακάθαρο γκολ στο 15΄σημειώνει παίκτης μας δεχόμενος την μπάλα από αντίπαλο , αλλά ακυρώνεται ως οφσαιντ. Ο βοηθός προφανώς είχε μένει στον κανονισμό του 2000 και όχι στην αλλαγή του. Στο 32΄δόθηκε πέναλτι υπέρ της ομάδας μας και ενώ ο παίκτης μας ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Το αστείο της υπόθεσης δεν είναι η προφανής κόκκινη κάρτα αλλά ούτε καν κίτρινη έδειξε ο υπερμέγιστος ρέφερι που θα ήταν η δεύτερη για τον αμυντικό της αντίπαλης ομάδας. Το ξεχνάμε και αυτό….. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου παίκτης μας αντίκρισε κίτρινη κάρτα χωρίς να υπάρχει επαφή με αντίπαλο!!!! και στο 2΄λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο ίδιος παίκτης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε αμφισβητούμενο φάουλ προς γενική έκπληξη όλων…. Στο 60΄το Ν8 του Αστέρα Παστίδας έβρισε με χυδαία λόγια φίλαθλό μας μπροστά στον διαιτητή και τον βοηθό αλλά και οι δύο …ήταν κρυωμένοι και δεν άκουσαν τίποτα!!!! τα άκουσε όμως όλο το γήπεδο…
Στο γκολ της φιλοξενούμενης ο σκόρερ ήταν οφσαίντ αλλά μετρήθηκε κανονικά.
Τέλος και επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε γραφικοί, ελπίζουμε ο παρατηρητής διαιτησίας να είναι σωστός και να κάνει σωστά την δουλειά του. Ελπίζουμε ωστόσο επειδή σε 44 ημέρες έχουμε Χριστούγεννα να ήταν παρών στο γήπεδο και όχι διακοσμητικό στολίδι του δέντρου. Κλείνοντας δεν συζητάμε ότι οι καθυστερήσεις δεν είναι για φιγούρα αλλά γιατί πρέπει να κρατιούνται σωστά και ακριβοδίκαια. Τώρα θα μου πείτε μην ψάχνουμε και πολλά από την Δωδεκανησιακή διαιτησία την οποία εμπιστευόμαστε , αλλά να ….εδώ κορυφαίος διαιτητής στο champions league μπέρδεψε τους παίκτες και αντί για άλλον έβγαλε άλλον ..άρα τι να περιμένουμε εμείς στα χαμηλά; Απλά ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες γιατί τα λόγια του προέδρου της ΕΠΣΔ στον σύνδεσμο διαιτητών ήταν ο μπαινάκης και ο βγαινάκης από κάποιους. Ζητάμε την συμπαράσταση του κεντρικού οργάνου διαιτησίας αλλά και της “μαμάς” αρχής μας για να φτιαχτεί επιτέλους το ΑΘΛΗΜΑ στην περιοχή».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MITSOS
MITSOS
9 years ago

RE DANA EXEIS KATANTHSEI GRAFIKOS. STAMATA NA VGAZEIS ANAKOINWSEIS KAI KOITA NA PLHRWSEIS TOUS PAIKTES SOU POU DEN EXOUN OUTE TSIGARA NA PAROUN. ME TON AERA SOU EFTEGAN OLA ENW HSOUN ANUPARKTOS SE OLO TO PAIXNIDI KAI TWRA PALI TA IDIA ENW O ASTERAS HTAN KALUTEROS KAI AKSIZE AKOMA KAI THN NIKH.

EXEIS MAZEPSEI OTI PIO PARAKMIAKO UPARXEI APO PODOSFAIRISTH. MONO UPHKOO OUGKANTAS DEN EXEIS MESA KAI DIAMARTURESAI KAI GIA MPINELIKIA? MAS EXEIS KOURASEI. EILIKRINA STAMATA.

Cactus
Cactus
9 years ago

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ. Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΔΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΣΤΙΔΑ.!!

zeys
zeys
9 years ago

lipon ksekinaw anapoda..1on esu file mou mitso me ta sxolia pou kaneis den prepei na pernas oute eksw apo to gipedo oxi na asxolise me to a8lima..o ratsismos den exei kamia douleia me ton a8litismo..2on oso gia ta sxolia pou kaneis gia to paixnidi fainetai oti den gnwrizeis to podosfairo oxi tin mpala kai 3on kai an oi paixtes ton ippotwn den exoun na paroun tsigara eisai gelasmenos kai oute logarismo 8a dosoume se asxetous kai ratsistes oi opoioi den exoun kamia sxesi me to podosfairo..kai epeidi eimai sigouros oti i paragontas eisai i podosfairistis kalitera asxolisou me kati allo kai OXI me to podosfairo…i akoma kalitera min asxolise me tipota pou exei sxesi me a8litismo..kai oso gia esena cactus mallon isoun se allo gipedo..alla an eisai sigouros oti isoun sto gipedo ton Agion Apostolon pigaine se kanenan of8almiatro na deis ta matia sou..Tsake Dionisis