“Οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι έτοιμες για πολεμο με τη Ρωσία και την Κινα”

0
Dodekanisos

Πολύ σημαντικά και σοκαριστικά θα έλεγε κανείς πως είναι τα συμπεράσματα που έβγαλε μια έκθεση της Επιτροπής Στρατηγικών Στάσεων του Κογκρέσου. Και αυτό διότι ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει από την Ουάσινγκτον επειγόντως να ενημερώσει και να επεκτείνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο όσο και τον συμβατικό στρατό για να αντιμετωπίσει τη συνδυασμένη ισχύ της Μόσχας και του Πεκίνου.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αποτρέψουν και να νικήσουν και τους δύο αντιπάλους ταυτόχρονα», ανέφερε η Επιτροπή. «Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνής τάξη και οι αξίες που υποστηρίζει κινδυνεύουν από κινεζικά και ρωσικά αυταρχικά καθεστώτα», τονίζει.

Η επιτροπή υποστήριξε ότι η συνδυασμένη απειλή από την Κίνα και τη Ρωσία θα γίνει οξεία ήδη από το 2027, επομένως «πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τώρα για να προετοιμαστεί το έθνος». Τα 131 ευρήματα και οι 81 συστάσεις της έκθεσης αντιπροσωπεύουν την ανάγκη για μαζική επέκταση τόσο των συμβατικών ενόπλων δυνάμεων όσο και των Πυρηνικών.

Η έκθεση ζητά περισσότερα βομβαρδιστικά stealth B-21 και υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Columbia. Το B-21 βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2027 το νωρίτερο. Τα δύο πρώτα υποβρύχια κατηγορίας Columbia είναι υπό κατασκευή και αναμένονται το 2030. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει να παραγγείλει 12 για να αντικαταστήσει τα 18 σκάφη της κλάσης Οχάιο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments