“Οι ΗΠΑ προμηθεύουν με όπλα και το Ισραήλ και τη Χαμάς!”

0
Dodekanisos

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και υποστηρίζουν και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, λέει ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον. Η Χαμάς χρησιμοποιεί όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για να επιτεθεί στο Ισραήλ, ακόμη και όταν η Ουάσιγκτον αυξάνει τη στρατιωτική βοήθεια στη Δυτική Ιερουσαλήμ, είπε ο Τζόνσον, ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι πιθανώς 100% βέβαιο ότι τα όπλα προμηθεύτηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, το μόνο ερώτημα είναι εάν τα όπλα της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας προέρχονται από προμήθειες των ΗΠΑ που εκτρέπονταν από την Ουκρανία, το Αφγανιστάν ή την Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη. Σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρχε «αποτελεσματικός έλεγχος» στα δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα και στρατιωτική χρηματοδότηση που είχαν εισρεύσει από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία τα τελευταία δύο χρόνια και τόνισε ότι ακόμη και τα όπλα που προμήθευε το Ισραήλ στην Ουκρανία θα μπορούσαν να επιστραφούν στη Χαμάς μέσω της μαύρης αγοράς.

Υποδηλώνοντας ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Γάζα «θα μας πει πόσο εκτεταμένα ήταν μερικά από αυτά τα αποθέματα όπλων». Η κλιμακούμενη σύγκρουση θα αναγκάσει επίσης την επανεκτίμηση των λευκών επιταγών της Ουάσιγκτον προς την Ουκρανία, προβλέπει ο αναλυτής. «Το Κογκρέσο θα επιμείνει να τεθεί πρώτο το Ισραήλ και η Ουκρανία να πάει πίσω».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments