«Οι ΗΠΑ καλούν μυστικά το Ισραήλ να ….τελειώνει την επιχείρηση στη Γάζα»

0
Dodekanisos

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν οφ δε ρέκορντ από το Ισραήλ να …τρέξει όσο γίνεται γρηγορότερα την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς ουσιαστικά να λαμβάνει υπόψη τις απώλειες των αμάχων. Αυτό αναφέρει η μυστική υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας τονίζοντας μάλιστα ότι μια καθυστέρηση θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τον Τζο Μπάϊντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι οι Αμερικανοί έχουν πολύ διαφορετικές συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών με την ισραηλινή ηγεσία. Οι Ισραηλινοί καλούνται να επιταχύνουν την επιχείρηση για να αποφευχθεί η παράτασή της, καθώς αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τις εκλογικές προοπτικές από τον Τζο Μπάιντεν».

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά δημόσια για ανθρωπιστικές παύσεις και περιορισμούς στις ζώνες πυροβολικού αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες, ασκεί πίεση στο Τελ Αβίβ με εντελώς διαφορετική έννοια.
Όπως σημείωσε η υπηρεσία, η εντατικοποίηση των εχθροπραξιών στη Γάζα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό απωλειών αμάχων, κάτι που οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν αποδεκτό δεδομένου ότι η κύρια εστίαση είναι να σταματήσει η στρατιωτική δράση το συντομότερο δυνατό και, σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments