“Aδικαιολόγητο το 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας”

0
Dodekanisos

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει το προσχέδιο της 12ης δέσμης αντιρωσικών κυρώσεων στις χώρες της ΕΕ αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto.

«Σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, λάβαμε πληροφορίες ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα παρουσιαστεί στα κράτη μέλη αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Szijjarto σε συνάντηση με Ούγγρους δημοσιογράφους, η οποία μεταδόθηκε στο Facebook.

Όπως σημείωσε ο Szijjarto, θεωρεί αδικαιολόγητη την εισαγωγή του 12ου πακέτου κυρώσεων «χωρίς καμία συνολική ανάλυση των συνεπειών των πρώτων 11 πακέτων». Πιστεύει ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν πέτυχαν τον στόχο που είχε δηλώσει η ΕΕ, αλλά προκάλεσαν μόνο ζημιά στην ευρωπαϊκή οικονομία, αφού «η ρωσική οικονομία δεν γονάτισε και η ειρήνη στην Ουκρανία δεν ήρθε πιο κοντά». Ο υπουργός είπε ότι δεν είναι ακόμη εξοικειωμένος με τις τελευταίες προτάσεις των Βρυξελλών για το 12ο πακέτο, αλλά η Βουδαπέστη εξακολουθεί να αντιτίθεται στους περιορισμούς στην πυρηνική συνεργασία με τη Μόσχα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments