“Οι Ευρωπαϊκές χώρες θα κάνουν πίσω στη στήριξη της Ουκρανίας”

0
Dodekanisos

Οι οικονομικές δυσκολίες της Ευρώπης μπορεί τελικά να κάνει τα Ευρωπαϊκά Έθνη να κάνουν πίσω σε ότι έχει να κάνει με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Ρωσία», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο Εθνικό ραδιόφωνο της χώρας.
«Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αναγκάσει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να επανεξετάσουν τη θέση τους για τη σύγκρουση, αυτό είναι η περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην ήπειρο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη συμμερίζονται ήδη τη θέση της Ουγγαρίας για το θέμα, η οποία είναι αντιπολεμική. Οι οικονομικές οπισθοδρομήσεις θα μπορούσαν να αναγκάσουν αυτούς τους ανθρώπους να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις τους».

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ του επόμενου έτους ενδέχεται επίσης να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη γενική θέση της Δύσης στο θέμα. «Υπάρχουν δύο πιθανότητες: … οι υποψήφιοι για την προεδρία είτε θα υποστηρίξουν τον πόλεμο είτε θα ανακοινώσουν το τέλος του πολέμου», είπε. Ο Όρμπαν είπε ακόμα ότι πιστεύει πως ένας πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αρκετά ικανός να «δώσει ένα τέλος» στη σύγκρουση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει απλώς «να περιμένει μια νεράιδα να τελειώσει τον πόλεμο με ένα μαγικό ραβδί», πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments