Αρχική Αθλητικά νέα Οι αντίπαλοι των Ελληνικών συλλόγων στα Κύπελλα Ευρώπης

Οι αντίπαλοι των Ελληνικών συλλόγων στα Κύπελλα Ευρώπης

0
Πηγή: as.com
Dodekanisos

Στη σημερινή κλήρωση που διεξήχθη στην Νιόν της Ελβετίας οι Ελληνικοί σύλλογοι έμαθαν τους αντιπάλους τους. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης ρίχνονται στην «μάχη» στους προκριματικούς γύρους. Ο Ολυμπιακός στο Champions League, ενώ οι υπόλοιποι στην νεοσύστατη διοργάνωση του Europa Conference League.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Αρχίζουμε από την κλήρωση του Champions League. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον νικητή του «ζευγαριού» Μούρα-Λουντογκόρετς στον τρίτο προκριματικό. Με την προϋπόθεση ότι θα προκριθεί εις βάρος της Νέφτσι από το Μπακού. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στον δεύτερο προκριματικό, θα υποβιβαστεί στο Europa League. Εκεί θα αγωνιστεί στα play offs του Europa League και θα αναμετρηθεί με τον ηττημένο από το «ζευγάρι» Μάλμε-Ελσίνκι.

Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 3-4 Αυγούστου και 10-11 του ίδιου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League θα κοντραριστεί με τη Νέφτσι στις 21 Ιουλίου (22:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη στις 28/07 (20:00) στο Μπακού.

Οι αντίπαλοι των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ & Άρη

Όσον αφορά τους υπόλοιπους Ελληνικούς συλλόγους θα λάβουν συμμετοχή στο Europa Conference League. Αρχίζοντας από τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του «ζευγαριού» Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) ή Μποέμιανς (Ιρλανδία). 

Η ΑΕΚ αν αποκλείσει την Βελέζ στον δεύτερο προκριματικό γύρο, θα αγωνιστεί κόντρα στον νικητή του «ζευγαριού» Ελφσμποργκ (Σουηδία) ή Μιλσάμι (Μολδαβία). 

Τέλος ο Άρης αν προκριθεί από την Αστάνα, στον τρίτο προκριματικό γύρο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή από το «ζευγάρι» Κουόπιο (Φινλανδία) ή Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία).

Θυμίζουμε πως οι πρώτοι αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένοι στις 5 Αυγούστου. Ενώ οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν στις 12 Αυγούστου.

Η κλήρωση για τα play off της νεοσύστατης διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη στις 2 Αυγούστου. Ενώ τα ματς θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 26 Αυγούστου.

Δεν προκαλούν «τρόμο» – οφείλουν να προκριθούν!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων δεν προκαλούν «τρόμο». Προφανώς και υπάρχει σεβασμός απέναντί τους, αλλά δεν αποτελούν και «μεγαθήρια» του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος. Όπως καταλαβαίνει κανείς οι ομάδες μας οφείλουν με στοιχειώδης σοβαρότητα να προκριθούν των αντιπάλων τους. Στόχος τους πρέπει να είναι οι όμιλοι των διοργανώσεων τόσο για το συλλογικό τους πρεστίζ, όσο και για την αναρρίχηση στην βαθμολογία της UEFA. Αν παρουσιάσουν αλαζονικές τάσεις, θα είναι μεγάλο πλήγμα τόσο για τον Ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει κατρακυλήσει όσο και για τις ίδιες! 

Αναλυτικά οι κληρώσεις:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments