O Ζελένσκυ απειλεί με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο λόγω των σιτηρών

0
Dodekanisos

Mε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο αν τελικά ανακοινωθεί παράταση στην απαγόρευση εισαγωγής Ουκρανικών σιτηρών στην ΕΕ, απειλεί το Κίεβο. Είναι κάτι που δήλωσε ξεκάθαρα από το Βουκουρέστι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκυ. Υπενθυμίζουμε ότι η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία έχουν φρενάρει τις εισαγωγές για το σιτάρι, το καλαμπόκι και τους ηλιόσπορους από την Ουκρανία. Η απαγόρευση λήγει την επόμενη εβδομάδα αλλά οι χώρες αυτές θέλουν να παραταθεί η απαγόρευση μέχρι το τέλος του έτους μιας και επιθυμούν να προστατεύσουν τις δικές τους γεωργικές βιομηχανίες.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Ζελένκσυ, μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:
«Η Ουκρανία είναι αυστηρά ενάντια σε οποιουσδήποτε περαιτέρω περιορισμούς στις εξαγωγές των σιτηρών μας. Παρακολουθούμε αθόρυβα πώς τα σιτηρά μας γίνονται μια καλή πηγή εισοδήματος για τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που επεξεργάζονται τα γεωργικά προϊόντα μας και βγάζουν χρήματα».

«Αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ήρεμα την παραβίαση των υποσχέσεων που μας δόθηκαν, την παραβίαση της Συμφωνίας Σύνδεσης, την παραβίαση των όρων της ελεύθερης αγοράς».

Ο Ζελένσκι απηύθυνε επίσης προσωπική έκκληση στους ηγέτες των πέντε αυτών χωρών, υποστηρίζοντας ότι «οποιοιδήποτε περιορισμοί στις ουκρανικές εξαγωγές τώρα θα σήμαιναν αύξηση της καταστροφής που προκλήθηκε από τις μάχες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments