Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου O χάρτης των νέων πρωταθλημάτων

O χάρτης των νέων πρωταθλημάτων

0
asteras vati
Dodekanisos

Διαβάστε τι προβλέπει η προκήρυξη για τα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως ανακοινώθηκαν επίσημα από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου.
ΑΡΘΡΟ 21
Α-κατηγορία περιόδου 2014-2015
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν είκοσι τέσσερις ομάδες(24)
Το πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2014-2015 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων .
Μετά από δημόσια κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης την Τετάρτη 11.06.2014 ο καταρτισμός των δύο (2) ομίλων έχει ως εξής
A ΚΑΤΗΓΡΙΑ Α’ ΟΜΙΛΟΣ
1.ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
2.ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
3.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ
4.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ
5.ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΟΣ
6.ΒΑΘΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
7.Α.Ε.ΛΕΡΟΥ
8.ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΣΣΑΡΩΝ
9.ΑΣΠΙΔΑ ΣΑΛΑΚΟΥ
10.ΚΑΣΤΡΟ
11.ΔΟΞΑ ΨΙΝΘΟΥ
12.ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΡΙΤΣΩΝ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΟΜΙΛΟΣ
1.Γ.Α.Σ ΙΑΛΥΣΟΣ
2.Α.Σ.ΡΟΔΟΣ
3.Α.Ε.Ρ.Α.
4.ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΛΙΝΔΟΥ
5.ΔΙΚΑΙΟ
6.ΑΝΤΙΜΑΧΟΣ
7.ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
8.ΙΠΠΟΤΕΣ Μ.Π.ΡΟ
9.ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ
10.ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣΤΙΔΑΣ
11.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΤΙΟΥ
12.Π.Α.Σ.ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ

Α-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- 2014-2015

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, οι δύο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα συμμετέχουν σε ένα όμιλο των τεσσάρων για την ανάδειξη του πρωταθλητή Δωδεκανήσου περιόδου 2014-2015. Συνολικά θα διεξαχθούν 6 αγωνιστικές η πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου θα ξεκινήσει με πριμοδότηση τριών (3) βαθμών ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν την δεύτερη (2η ) θέση θα ξεκινήσουν την β φάση των αγώνων με μηδέν (0) βαθμούς (Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου-18/17.07.2014) .
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, Η 1η ομάδα, αυτής της φάσης (β’) αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της Α Ερασιτεχνικής κατηγορίας Δωδεκανήσου και θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Δωδεκανήσου στους αγώνες μπαράζ που θα διοργανώσει η ΕΠΟ, για την άνοδο στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015.

Υποβιβασμός: Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων oι τέσσερις τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου που θα καταλάβουν την 9η-10η-11η και 12η θέση κάθε ομίλου υποβιβάζονται στην Β κατηγορία Δωδεκανήσου (Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου-18/17.07.2014) ..

Το πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο των 18 ομάδων και μόνο σε περίπτωση που ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου δεν ανέλθει στην Γ Εθνική Κατηγορία ,τότε οι ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα θα είναι δέκα εννιά (19).
Για την περίοδο 2016-2017 ένας όμιλος των 16 ομάδων(Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου-18/17.07.2014).

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΡΟΔΟΥ

Μετά από δημόσια κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης την Παρασκευή 13.06.2014 ο καταρτισμός των δύο (2) ομίλων έχει ως εξής :

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α΄ΟΜΙΛΟΣ

1.ΧΑΛΚΗ
2.ΕΥΚΛΗΣ
3.Α.Ε.ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ
4.ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
5.ΟΜΟΝΟΙΑ
6.ΠΟΛΥΒΩΤΗΣ
7 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΔΟΥ
8.ΡΟΔΙΑΚΟΣ
9.ΝΗΡΕΑΣ
10.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΜΥΛΙΑΣ

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ΟΜΙΛΟΣ

1.ΟΡΦΕΑΣ
2 .ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΧ
3.ΕΥΑΓΟΡΑΣ
4.ΑΚΟΥΣΙΛΑΟΣ
5.ΘΥΕΛΛΑ
6.ΑΣΠΙΣ ΑΠΟΛΛΑΚΙΑΣ
7.ΔΙΓΕΝΗΣ ΚΟΣΚΙΝΟΥ
8.ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΩΝ
9.ΑΘΛΕΤΙΚΟ ΑΦΑΝΤΟΥ
10.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΜΠΩΝΑ

Β- ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2015

1) ΑΕ ΚΩΣ
2) ΠΑΟΚ ΚΩ
3) ΠΑΣ ΑΝΤΑΓΟΡΑ
4) ΞΑΝΘΟΣ ΠΑΤΜΟΥ
5) ΝΙΚΑΓΟΡΑΣ
6) ΔΟΞΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ
7) ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΣΦΕNΔΙΟΥ
8) ΑΟ ΛΕΙΨΟΙ
9) ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

B ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2015

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές.
Για την άνοδο στην Α Κατηγορία, μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, ανέρχεται το σωματείο ,που θα τερματίσει στην πρώτη (1η) θέση του βαθμολογικού πίνακα δηλαδή:
Ο πρώτος του Α΄ ομίλου .
Ο πρώτος του (Β) δευτέρου ομίλου.
Ο πρώτος του Γ ομίλου .(όμιλος Νήσων)
Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου-18/17.07.2014) ..

Υποβιβασμός : Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, Από τον πρώτο (Α) και τον δεύτερο (Β) όμιλο υποβιβάζονται στην Γ κατηγορία οι δύο τελευταίοι του βαθμολογικού πίνακα δηλαδή ο δέκατος (10) και ο ένατος (9).
Το πρωτάθλημα της Β Κατηγορίας όμιλος Ρόδου για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016 θα γίνει σε δύο ομίλους .
1.Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία οκτώ ομάδων (8) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των δώδεκα(12) ομάδων.
2. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία εφτά ομάδων (7) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των δώδεκα(12) ομάδων.
3. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία έξι ομάδων (6) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων.
4. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία πέντε ομάδων (5) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των έντεκα (11) ομάδων.
5. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία τεσσάρων ομάδων (4) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των έντεκα (11) ομάδων.
6. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία τριών ομάδων (3) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των δέκα (10) ομάδων.
Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 το πρωτάθλημα της Β Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε τρείς (3) ομίλους (δύο Ρόδου και ένας Νήσων ). Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου-18/17.07.2014) .

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΡΟΔΟΥ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές. Σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την ποδ/κή περίοδο 2014-2015,στο πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας.

1) Α.Σ.ΤΗΛΟΣ
2) ΔΑΜΑΓΗΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
3) ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΛΩΝΑΣ
4) ΠΟΛΥΣΤΡΑΤΟΣ ΛΑΕΡΜΩΝ
5) ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΜΑΤΡΙΑΣ
6) ΑΡΗΣ 2013
7) ΑΛΘΑΙΜΕΝΗΣ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ
8) ΗΛΙΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ
9) ΔΩΡΙΕΑΣ Δ.Α.Ν.Σ.
10) ΝΙΚΗ ΡΟΔΟΥ
11) ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΡΟΔΟΥ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσα σωματεία εγγραφούν στην δύναμη της Ε.Π.Σ.Δ. και αναγνωρισθούν (λάβουν Αριθμό Μητρώου από την Ε.Π.Ο. ) μέχρι την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής .

Α-Προβιβασμός: Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, oι δύο (2) πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα ανέρχονται στην Β κατηγορία για την περίοδο 2015-2016 (Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου-18/17.07.2014) .Καθώς επίσης :
1.Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία οκτώ ομάδων (8) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) και ο δεύτερος (2ος ) της βαθμολογίας (Δύο ομάδες ).
2. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία εφτά ομάδων (7) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) ,ο δεύτερος (2ος ) και ο τρίτος (3ος ) της βαθμολογίας (Τρείς ομάδες ).
3. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία έξι ομάδων (6) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) ο δεύτερος (2ος ) , ο τρίτος (3ος ) και ο τέταρτος (4ος ) της βαθμολογίας (Τέσσερις ομάδες ).
4. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία πέντε ομάδων (5) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) ,ο δεύτερος (2ος ) και ο τρίτος (3ος ) της βαθμολογίας (Τρείς ομάδες ).
5. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία τεσσάρων ομάδων (4) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) ο δεύτερος (2ος ) , ο τρίτος (3ος ) και ο τέταρτος (4ος ) της βαθμολογίας (Τέσσερις ομάδες ).
6. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία τριών ομάδων (3) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) ,ο δεύτερος (2ος ) και ο τρίτος (3ος ) της βαθμολογίας (Τρείς ομάδες ).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015

1.Στο Κύπελλο συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α & Β Τοπικής κατηγορίας.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ για τα σωματεία Γ΄ Τοπικών Ερασιτεχνικών Κατηγοριών, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΡΠ. ΠΟΛΥΒΩΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ, ΞΑΝΘΟΣ ΠΑΤΜΟΥ, ΑΟ ΛΕΙΨΟΙ.

2.Σύμφωνα με το άρθρο 43 του ΚΑΠ., οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν γήπεδο για το Κύπελλο διαφορετικό από αυτό που δήλωσαν για τους αγώνες πρωταθλήματος.

3.Δήλωση συμμετοχής που υποβάλλεται εκπρόθεσμα μπορεί να γίνει δεκτή –και θεωρείται ότι υποβλήθηκε εμπρόθεσμα –εφ’ όσον μέχρι την υποβολή της δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων .

4.Οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η προβλεπόμενη από τη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 20 του ΚΑΠ.
Όλοι οι αγώνες ορίζονται μετά από δημοσιά κλήρωση .

5. Το Κύπελλο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τη παρ.2 του άρθρου 42 του ΚΑΠ σε δύο Ομίλους.

Α. Τον Όμιλο Ρόδου που θα περιλαμβάνει τις ομάδες της Νήσου Ρόδου ,τον ΑΣ ΤΗΛΟΥ , τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΡΠ. Και ΠΟΛΥΒΩΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ .

Β. Τον Όμιλο ΝΗΣΩΝ που θα αποτελείται από τον Όμιλο Βορείου Συγκροτήματος νήσων.

6. Στην πρώτη φάση του Κυπέλλου θα συμμετέχουν οι ομάδες της Γ΄ και Β΄ κατηγορίας . Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία , σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στη ν ίδια κατηγορία , ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι το γηπεδούχο σωματείο.
Οι ομάδες της Α΄ Τοπικής Κατηγορίας θα εισέλθουν στους αγώνες στη Β΄ Φάση.
Στην δεύτερη φάση θα συμμετέχουν τα σωματεία που προκρίθηκαν από την Α Φάση συν οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας. Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία , σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στη ν ίδια κατηγορία , ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι το γηπεδούχο σωματείο.
Στην Τρίτη (Γ) φάση και μετέπειτα το σωματείο που κληρώνεται πρώτο θα είναι γηπεδούχος .

7. Οι /6/ ομάδες του Ομίλου της ΡΟΔΟΥ που θα προκύψουν μετά από τις σχετικές φάσεις , και οι νικητές των δύο τελευταίων ζευγαριών του Βορείου συγκροτήματος νήσων ,θα αποτελέσουν μαζί με τις έξι ομάδες της ΡΟΔΟΥ τις Οκτώ /8/ ομάδες.
Το γήπεδο του τελικού θα οριστεί με απόφαση της διοργανώτριας αρχής.

8.Έπαθλα Κυπέλλου , στην κυπελλούχο ομάδα απονέμεται Κύπελλο και τριάντα (30) μετάλλια όπως επίσης και στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη. Στους προπονητές των δύο φιναλίστ ομάδων απονέμεται ένα μετάλλιο . Στον διαιτητή, βοηθούς Διαιτητές στον Τέταρτο Διαιτητή του αγώνα, παρατηρητή διαιτησίας παρατηρητή αγώνα απονέμεται από ένα μετάλλιο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments