Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου O τίτλος βάφτηκε πράσινος!

O τίτλος βάφτηκε πράσινος!

0
Dodekanisos

Το πιο σημαντικό βήμα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα έκανε η Αναγέννηση Έμπωνας. Η ομάδα του Φιλήμονα Μιχαλάκη πέρασε αλώβητη από την Παστίδα όπου επικράτησε του τοπικού Αστέρα με 2 – 1 και πλέον βρίσκεται εννιά βαθμούς μπροστά την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ουη ομίλου!

Κρατάει την τύχη στα χέρια της και μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Με βάση τη συνολική εικόνα που είχαν οι δυο ομάδες, η νίκη της Αναγέννησης ήταν δίκαιη καθώς ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της και σαφώς πιο ουσιαστική. Τα πάντα ουσιαστικά έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο όπου και το παιχνίδι είχε έναν σαφώς καλύτερο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο που ήταν πολύ μέτριο και δεν είχε να προσφέρει συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν διαφορετικός και το ενδιαφέρον και του κόσμου σαφώς μεγαλύτερο. Η υπεροχή θα έλεγε κανείς ότι ήταν μοιρασμένη αλλά τα πάντα άλλαξαν στο 64’ όπου οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Στέργου Χατζηγιαννάκη. Όλοι πίστεψαν ότι από εκεί και πέρα θα αναλάμβανε πλήρη δράση ο Αστέρας όμως διαψεύστηκαν από αυτό που συνέβη στον αγωνιστικό χώρο. Σε αντίθεση λοιπόν με τις προσδοκίες των περισσότερων από εκεί και πέρα η Αναγέννηση ήταν η ομάδα που αν και με παίκτη λιγότερο, ήταν πιο επιθετική κλείνοντας τον Αστέρα στα καρέ του Δημιούργησε τις φάσεις και μάλιστα πέτυχε μέχρι και το 81’ δυο γκολ δείχνοντας ότι «καθάρισε» το παιχνίδι.

Στο διάστημα αυτό οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν διότι αποβλήθηκε και ο Πολυχρόνης των γηπεδούχων και από εκεί και πέρα ο Αστέρας …ξύπνησε και προσπάθησε στα λίγα λεπτά που απέμεναν να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Τα κατάφερε με τον Στάππα ο οποίος στο 86’ μείωσε σε 2 – 1 με τους γηπεδούχους να πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Πριν περάσει όμως ένα λεπτό, αμέσως με τη σέντρα η Αναγέννηση έκοψε τον βήχα των γηπεδούχων κερδίζοντας πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μωϋσάκου στον Μερσιώτη.

Χαμένο πέναλτι, χιτσκοκικό φινάλε
Όλο το παιχνίδι ήταν στα πόδια του Νεκτάριου Μήτρου ο οποίος όπως καταλαβαίνεται είχε την ευκαιρία να το καθαρίσει. Αντ’ αυτού όμως ο ίδιος μάλλον είχε διάθεση για να δώσει …πανηγυρικό χρώμα στην εκτέλεση και έκανε ένα πολύ τεχνικό πλασέ στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Το 1 – 2 παρέμεινε και στα λεπτά που απέμεναν θα γινόταν πραγματικά μάχη. Ο Αστέρας βγήκε μπροστά, πίεσε και αναζήτησε την ισοφάριση με πάθος και δύναμη. Η Αναγέννηση αμύνθηκε, κράτησε και τελικά πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που στην ουσία της δίνει τον τίτλο.

Το φιλμ του αγώνα
Στο 20’ μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Μερσιώτης πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ.
Στο 44’ ο Πολυχρόνης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ κάνοντας το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης απόκρουσε, η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε πάνω του και κατέληξε άουτ.
Στο 60’ ο Αλιάϊ εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας έχασε τη μπάλα από τα χέρια, έγινε κόντρα και ο Μοσχής σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ήταν η φάση του αγώνα.
Στο 66’ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μήτροιυ χωρίς να βλέπει εστία πήρε μια κεφαλιά και ο Μακαρούνας που δεν αιφνιδιάστηκε κατάφερε να πετάξει τη μπάλα κόρνερ.
Στο 70’ από κόρνερ του Νικολού ο Μερσιώτης πήρε την κεφαλιά από κοντά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 75’ ο Μερσιώτης πάσαρε στον Μήτρου ο οποίος έκανε του σουτ από θέση αριστερά μέσα στην περιοχή αλλά ο Μακαρούνας και πάλι απόκρουσε πολύ ωραία.
Στην εκτέλεση του κόρνερ (στο 76’) από το Νικολό, ο Μερσιώτης πήρε την κεφαλιά από το πίσω δοκάρι, η άμυνα του Αστέρα …κοιμήθηκε και ο Μήτρου εξ’ επαφής πέτυχε το 0 – 1.
Στο 81’ ο Μήτρου και πάλι βγήκε σε θέση τετ α τετ και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 0 – 2.
Στο 86’ από σέντρα του Γιαννακόπουλου, ο Στάππας με ωραία κεφαλιά μείωσε σε 1 – 2.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ατσικνούδας (Κόττορος, Χατζημανώλης) ο οποίος στο 64’ απέβαλλε τον Στέργο Χατζηγιαννάκη με δεύτερη κίτρινη για αντικανονικό μαρκάρισμα και στο 79’ τον Πολυχρόνη του Αστέρα για τον ίδιο λόγο.

Οι συνθέσεις των ομάδων είναι οι ακόλουθες:
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μακαρούνας, Γιαννακόπουλος, Καρύδης, Καλαγρής, Αλαβάνος (65’ Τομάζος), Λεωνίδου (61’ Μωϋσάκος), Μοσχής, Αυγενικού, Στάππας, Αλιάϊ (76’ Λιαμής), Πολυχρόνης
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Αναστασάς, Γιασιράνης, Τσιώνης, Μήτρου, Χριστοδούλου, Σ. Χατζηγιαννάκης, Νικολής (87’ Ντελλάκης), Κωνσταντάκης, Μερσιώτης (89’ Σφυράκης), Κατωτικίδης (32’ λ.τ. Νικολός), Μήτρου (94’ Μανωλικάκης)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments