«Ο Scholz δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση που υπάρχει στην Γερμανία»

0
Dodekanisos

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση της χώρας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πρόσφατης έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Forsa για το κανάλι Ntv. Συνολικά, το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Scholz δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κατάσταση κρίσης στη Γερμανία και μόνο το 24% των ερωτηθέντων τον θεωρεί αρκετά ικανό. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 69% των Γερμανών πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την κρίση του προϋπολογισμού. Με αφορμή τη συγκεκριμένη έρευνα, το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ζήτησε την την παραίτηση της κυβέρνησης της χώρας και τις πρόωρες εκλογές.

Τα δύο τρίτα των Γερμανών πιστεύουν ότι ο Scholz δεν τα καταφέρνει. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τον Scholz, αλλά και για ολόκληρη την κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να έχει μόνο μια συνέπεια: παραίτηση άμεσα και πρόωρες εκλογές!». – αναφέρει η σελίδα του AfD στο κοινωνικό δίκτυο X.

Στα τέλη Νοεμβρίου, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πάγωσε τον προϋπολογισμό για πρόσθετες κρατικές δαπάνες μέχρι το τέλος του 2023. Το μέτρο αυτό θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της κατανομής του προϋπολογισμού των διαφόρων υπουργείων της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης των κυβερνητικών μέτρων για τη διατήρηση των τιμών της ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας, και του Ταμείου Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments