Αρχική Videos Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας στηρίζει και τους μη εμβολιασμένους

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας στηρίζει και τους μη εμβολιασμένους

0
Dodekanisos

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός, Scott Morrison, απέρριψε την ιδέα να μην έχουν το προνόμιο της οικονομικής στήριξης από το Medicare όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και έχουν ιατρικά έξοδα που σχετίζονται με νόσο.  «Δεν έχουμε υποχρεωτική πολιτική εμβολίων ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Σεβόμαστε τις επιλογές των ανθρώπων», είπε ο Morrison στο Seven Network την Πέμπτη. «Ζούμε σε μία χώρα όπου δεν πρόκειται να τριγυρνάμε και να κατηγορούμε βλάπτοντας την προσωπικότητα όσων έχουν πάρει τις δικές τους αποφάσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας. Παράλληλα, απέδωσε στον λαό το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού της χώρας. «Η Νέα Νότια Ουαλία (NSW) έχει πλέον διπλή δόση κατά 90%. Η Βικτώρια θα είναι σύντομα εκεί. Θα φτάσουμε στο 90% της πρώτης δόσης αυτό το Σαββατοκύριακο για ολόκληρη τη χώρα», επεσήμανε. 

Τα σχόλια του πρωθυπουργού της Αυστραλίας ήρθαν μετά από ανάρτηση στο Twitter του πρώην υπουργού Εξωτερικών (2012-2013) της χώρας και πρώην πρωθυπουργού της Νέας Νότιας Ουαλίας (1995-2005), Bob Carr, ο οποίος ζήτησε οι μη εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού που νοσούν να πληρώνουν τα ιατρικά τους έξοδα για τη θεραπεία. Πρόκειται για μέτρο που ανακοίνωσε ήδη η Σιγκαπούρη και θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 Δεκεμβρίου.

«Ακολουθήστε το παράδειγμα της Σιγκαπούρης και νομοθετήστε ότι έξοδα για γιατρούς και νοσηλεία δε θα επιστρέφονται σε ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν ιατρική αιτιολόγηση (εξαίρεση) και έπειτα κόλλησαν κορονοϊό. Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις και κολλήσατε. Πληρώστε εσείς για την εσκεμμένη βλακεία σας και όχι εμείς οι υπόλοιποι», έγραψε ο Carr.

Το μέτρο αυτό, ανέφερε, «πρέπει να επιβληθεί όπως επιβάλλουμε την απαγόρευση καπνίσματος σε εργασιακούς χώρους ή την οδήγηση για μεθυσμένους».

Στον αντίποδα, ο Morrison, απαντώντας στον Carr, τόνισε ότι «φυσικά, θέλουμε οι άνθρωποι να εμβολιαστούν, αλλά δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτή τη βαριά προσέγγιση, την οποία το Εργατικό Κόμμα φαίνεται ότι πάντα αρέσκεται να κάνει».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments