Αρχική Videos Ο ΠΟΥ επέκρινε τις χώρες που επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Ο ΠΟΥ επέκρινε τις χώρες που επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς

0
Dodekanisos

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέκρινε την απόφαση αρκετών χωρών να επιβάλλουν σκληρές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις προς τις χώρες της Νότιας Αφρικής με αφορμή την μετάλλαξη “όμικρον”. Σε ανακοίνωσή του, ο οργανισμός δημόσιας υγείας κάλεσε τις χώρες να «ακολουθήσουν την επιστήμη και τους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας».

«Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο στην ελαφρά μείωση της εξάπλωσης του COVID-19, αλλά επιβαρύνουν σοβαρά τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης», ανέφερε ο οργανισμός. «Εάν εφαρμοστούν περιορισμοί, δεν θα πρέπει να είναι άσκοπα επεμβατικοί και θα πρέπει να βασίζονται επιστημονικά, σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας».
Αξιωματούχοι του ΠΟΥ είπαν ότι παρακολουθούν τη νέα μετάλλαξη, που ονομάζεται επίσης B.1.1.529 και αργότερα θα είναι σε θέση να πουν περισσότερα πράγματα. Σε μια δήλωση του ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Matshidiso Moeti, επαίνεσε τη Νότια Αφρική για την τήρηση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας και την ενημέρωσή της για τη νέα μετάλλαξη μόλις την εντόπισε το εθνικό εργαστήριο της χώρας.

«Η ταχύτητα και η διαφάνεια των κυβερνήσεων της Νότιας Αφρικής και της Μποτσουάνας στην ενημέρωση του κόσμου για τη νέα παραλλαγή είναι αξιέπαινη. Ο ΠΟΥ στέκεται στο πλευρό των αφρικανικών χωρών που είχαν το θάρρος να μοιραστούν με τόλμη πληροφορίες για τη δημόσια υγεία που σώζουν ζωές, συμβάλλοντας στην προστασία του κόσμου από την εξάπλωση του COVID-19», δήλωσε ο Moeti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments