O Πάπας Φραγκίσκος είναι εργαλείο της Ρωσικής προπαγάνδας!”

0
Dodekanisos

Εργαλείο της Ρωσικής προπαγάνδας», χαρακτήρισε τον Πάπα Φραγκίσκο ο επικεφαλής σύμβουλος του γραφείου του Βολόντιμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ. Το σχόλιο του έγινε μετά την πρόσφατη τοποθέτηση του Πάπα ο οποίος έκανε λόγο για «μεγάλη κληρονομιά της Μεγάλης Ρωσίας», ενώ υποστήριξε την ιδέα ενός «ρωσικού κόσμου». Ο Ποντόλιακ μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

«Ο καταστροφικός λόγος του σύγχρονου ουμανισμού… Αν αξιολογήσουμε αμερόληπτα τις δηλώσεις του πάπα, διαπιστώνουμε ότι αντιπροσωπεύουν άνευ όρων ενθάρρυνση του επιθετικού ιμπεριαλισμού και επικροτούν την αιματηρή ιδέα του «ρωσικού κόσμου» που καταστρέφει βάναυσα τις ελευθερίες και τον τρόπο ζωής των άλλων ανθρώπων».

Ο ίδιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά και τα εξής:

«Είναι αδύνατο να διαπραγματευτείς με τον εγκληματία Πούτιν. Ο Πούτιν, είναι επίσης ένας υποκριτής που θεωρεί την προθυμία μας για διάλογο ως αδυναμία που πρέπει να εκμεταλλευτεί προς όφελός του. Ο Πούτιν δεν κρατά ποτέ τον λόγο του, ενεργεί σύμφωνα με τα καταστροφικά ένστικτα, πιστεύοντας ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα, παραβιάζοντας κάθε κανόνα».

«Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να συνηθίσετε στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει Ρωσία χωρίς τον Πούτιν. Ο δικτάτορας πρέπει να χάσει, δεν μπορεί να περάσει τη λογική του των απειλών, του εκβιασμού, της γενοκτονίας, αλλιώς κινδυνεύει η δημοκρατία και η ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments