“Όποιος ζητάει ειρήνη χαρακτηρίζεται προπαγανδιστής του Κρεμλίνου!”

0
Dodekanisos

Τη δυσφορία του για την πολιτική που κρατάει η ΕΕ στο θέμα της Ουκρανικής κρίσης εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο. Αυτή τη φορά, μίλησε από τη Σλοβενία, λέγοντας χαρακτηριστικά και τα εξής:
«Όποιος υποστηρίζει μια άμεση κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες καταδικάζεται αμέσως και χαρακτηρίζεται Ρώσος κατάσκοπος, προπαγανδιστής του Κρεμλίνου, φίλος του Πούτιν. Η ειρήνης θα έπρεπε να είναι άμεση προτεραιότητα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία έχει πληγεί άμεσα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η ΕΕ δεν είναι σε καλή κατάσταση σήμερα και έχει αποδυναμωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στους τομείς της ασφάλειας, της οικονομίας και της ενεργειακής ασφάλειας. Επιπλέον, ο Szijjártó είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται λογικές μεταρρυθμίσεις, η διεύρυνση του μπλοκ πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κορυφαία προτεραιότητα και τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να γίνουν δεκτά στην ΕΕ το συντομότερο δυνατό, καθώς αυτό θα ενίσχυε σημαντικά την κοινότητα». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει λάθος τη διακοπή των οικονομικών δεσμών μεταξύ Ευρώπης και Κίνας. «Δεν αποτελεί κίνδυνο να συνεργαζόμαστε με μια ταχέως αναδυόμενη οικονομία, αλλά να αποκοπούμε από αυτήν», τόνισε και επεσήμανε το ότι η ισχυρή οικονομική συνεργασία με την Κίνα θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments