«Ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει σε όλο το μέτωπο!»

0
Dodekanisos

Για επικείμενη κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού σε όλο το μέτωπο έκανε λόγο ο πρώην αξιωματικός των Αμερικανών πεζοναυτών και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter. Μιλώντας στο κανάλι του YouTube Judging Freedom τόνισε πως «λόγω των επιτυχημένων επιθέσεων των Ρωσικών δυνάμεων, οι Ουκρανοί απωθούνται».

«Χρειάζονται εφεδρείες για την αντεπίθεση και δεν έχουν πλέον εφεδρείες: ούτε εκπαιδευμένο στρατό, ούτε εξοπλισμό. Υπάρχουν όλο και λιγότεροι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή και στο τέλος ολόκληρο το μέτωπο θα σπάσει. Τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν συστηματικά. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο ισχυρές, ενώ ο ουκρανικός στρατός αποδυναμώνεται αισθητά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο επικεφαλής της Ουκρανικής στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφορίων Kirill Budanov, επιβεβαίωσε νωρίτερα τα λεγόμενα του Ritter. Τόνισε ότι τα Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στη ζώνη ειδικών επιχειρήσεων ενώ επεσήμανε πως ουσιαστικά οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε άμυνα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων το καλοκαίρι, οι ρωσικές μονάδες σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες σε ολόκληρο το μέτωπο. Στις 18 Ιανουαρίου, το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ρωσικές μονάδες απελευθέρωσαν αρκετές πόλεις στο μέτωπο κοντά στο Ντόνετσκ και στην περιοχή του Χάρκοβο. Επιπλέον, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές πήραν σημαντικές θέσεις στην περιοχή του Ζαπορόζιε και εγκαταστάθηκαν εκεί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments