“O Ζελένσκυ θα μπορούσε να έχει τη μοίρα …του Νικολάε Τσαουσέσκου”

0
Dodekanisos

Ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να επαναστατήσει εναντίον του προέδρου Volodymyr Zelensky τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Σκοτ ​​Ρίτερ.
«Υποθέτω ότι εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, τότε μπορεί να υπάρξει στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο και ο Ζελένσκι θα αντιμετωπίσει τη μοίρα του Νικολάε Τσαουσέσκου», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κανάλι του Ντάνι Χαϊπόνγκ στο YouTube.
Ο Ρίτερ εκτιμά ότι η Ουκρανία έχει ήδη ηττηθεί στρατηγικά και ότι το Κίεβο δεν απειλείται μόνο από στρατιωτική αλλά και πολιτική καταστροφή εν μέσω αυξανόμενων διαιρέσεων εντός της χώρας.
Στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μπορεί κανείς να διαβάσει όλο και πιο συχνά για τις τριβές μεταξύ του Ζελένσκι και του αρχιστράτηγου του ουκρανικού στρατού Βαλέρι Ζαλούζνι. Οι διαφωνίες τους ήρθαν στο προσκήνιο της κοινής γνώμης αφού ο Ζαλούζνι είπε στον «Ekonomist» ότι η κατάσταση στο μέτωπο είχε φτάσει σε αδιέξοδο, γεγονός που προκάλεσε έντονη κριτική από τον Ζελένσκι, ο οποίος διέψευσε τα σχόλια του Ζαλούζνι.
Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι είπε σε συνέντευξη Τύπου στις 19 Δεκεμβρίου ότι το Γενικό Επιτελείο τον προσέγγισε ζητώντας να κινητοποιήσει επιπλέον 450-500 χιλιάδες άτομα, μόνο που ο Ζαλούζνι αρνήθηκε ότι η στρατιωτική διοίκηση υπέβαλε τέτοια αιτήματα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments