Αρχική Αθλητικά νέα Ο Μέσι απέναντι σε Κρόιφ, Μαραντόνα, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο

Ο Μέσι απέναντι σε Κρόιφ, Μαραντόνα, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο

0
Dodekanisos

Κρόιφ, Μαραντόνα, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο είναι, κατά χρονολογική σειρά, τέσσερις από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη Μπαρσελόνα.

Οι τέσσερις παγκόσμιοι «θρύλοι» στον χώρο του ποδοσφαίρου, αγωνίστηκαν στο σύνολο 17 σεζόν στη Μπαρτσελόνα. Όσες και ο Λιονέλ Μέσι. Μόνο που ο Αργεντινός αγωνίστηκε μόνος του. «Από το ντεμπούτο κόντρα στην Αλμπαθέτε (είχε σκοράρει) μέχρι το ύστατο αντίο απέναντι στη Θέλτα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ισπανική «Mundo Deportivo».

Σημείωση. Η «Mundo Deportivo» είναι Ισπανική εφημερίδα με έδρα την Μπαρσελόνα. Στο εκπληκτικό άρθρο που ετοίμασε, παρουσιάζει με την βοήθεια των αριθμών το κεφάλαιο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός είναι ένας ζωντανός «θρύλος» των «μπλαουγκράνα». Ωστόσο οι κανονισμοί και οι νομοθεσίες στο Ισπανικό πρωτάθλημα (La Liga) τον ανάγκασαν να αποχωρήσει. Κάπως έτσι ακολούθησε η μεταγραφή του αιώνα και ο «Λίο» κατέληξε στην Παρί Σεν Ζερμέν. 

Κρόιφ + Μαραντόνα + Ριβάλντο + Ροναλντίνιο = Μέσι

Πριν αρχίσει η ανάλυση των στατιστικών, αξίζει να αναφερθεί ένα πράγμα. Το κείμενο δεν είναι ερωτική εξομολόγηση στο Μέσι. Ούτε συγκρίνει τις καριέρες των «θρύλων» του ποδοσφαίρου. Στέκεται μόνο στο γεγονός της διαδρομής που ακολούθησε ο καθένας στη Μπαρσελόνα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Πίσω στο θέμα μας, πραγματικά εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως Κρόιφ, Μαραντόνα, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο αγωνίστηκαν όλοι μαζί σε 680 επίσημες αναμετρήσεις. Ο Λιονέλ Μέσι μόνος του για την Μπαρσελόνα έπαιξε 778 ματς! 

Όσον αφορά τα γκολ, Κρόιφ (60), Μαραντόνα (38), Ριβάλντο (130) και Ροναλντίνιο (94). Τέσσερις «θρύλοι» του αθλήματος πέτυχαν συνολικά 322 γκολ. Ενώ ο Μέσι σημείωσε 670! 

Οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο! Προχωρώντας στους κερδισμένους τίτλους, διαπιστώνουμε πως ο Μέσι έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Πίσω του ο 34χρονος Αργεντινός άφησε παρακαταθήκη: Δέκα πρωταθλήματα Ισπανίας από τα 17 που θα μπορούσε να κατακτήσει. Κρόιφ (1), Μαραντόνα, Ριβάλντο (2) και Ροναλντίνιο (2) κατέκτησαν στο σύνολο πέντε! Δηλαδή ο Μέσι μόνος του πανηγύρισε τα «διπλά». 

Και φτάσαμε στο UEFA Champions League. Ο Μέσι κέρδισε τέσσερα (2006, 2009, 2011, 2015). Από τους Κρόιφ, Μαραντόνα, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο, μόνο ο τελευταίος κέρδισε το Champions League με τους «μπλαουγκράνα». 

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως στην ιστορία της πριν τον Μέσι η «Μπάρσα» είχε πανηγυρίσει μόλις ένα Champions League. Εκείνο κόντρα στη Σαμπντόρια στο «Γουέμπλεϊ» (1992) με το καταπληκτικό γκολ του Κούμαν. Του τωρινού προπονητή της. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments