«Ο Μακρόν θέλει να βάλει τη Γαλλία, σε πόλεμο με τη Ρωσία!»

0
Dodekanisos

«Ο Μακρόν θέλει να σύρει τη Γαλλία σε πόλεμο με τη Ρωσία», τόνισε μεταξύ άλλων η Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξη της στο France Info. Η ίδια επεσήμανε και τα ακόλουθα:
«Οι πρόσφατες παρατηρήσεις του Μακρόν σχετικά με την αποστολή εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και το ότι επέτρεψε στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που προμήθευσε η Δύση για να χτυπήσει ορισμένους στόχους στη Ρωσία κινδυνεύουν να μετατρέψουν την τρέχουσα σύγκρουση στον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο».

«Οι απόψεις του Μακρόν με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι θέλει η Γαλλία να βουτήξει πρώτα στον πόλεμο με τη Ρωσία. Αντιτίθεμαι σθεναρά στις θέσεις του, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν απολύτως συγκλονιστικό κίνδυνο για τη Γαλλία».

Η Λεπέν κατηγόρησε προηγουμένως τον Μακρόν ότι «παίζει πολιτική με τον πόλεμο» και ότι «πειρατεύει» τη σύγκρουση στην Ουκρανία για την εκλογική του ατζέντα. Αντιτίθεται σταθερά στα σχέδια για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία και την παράδοση βαρέων όπλων στο Κίεβο.

Το τελευταίο διάστημα γίνονται έντονες συζητήσεις στη Δύση για το πόσο μακριά στη Ρωσία θα πρέπει να επιτραπεί στο Κίεβο να χτυπήσει χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας. Αρκετές κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι είναι υπέρ των χτυπημάτων σε ρωσικό έδαφος, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προέτρεψε τα κράτη μέλη να «άρουν ορισμένους από» τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών όπλων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments