Αρχική Videos “Ο κόσμος πρέπει …να ξυπνήσει, έρχεται κλιματική καταστροφή!”

“Ο κόσμος πρέπει …να ξυπνήσει, έρχεται κλιματική καταστροφή!”

0

Την άποψη ότι «ο κόσμος αρνείται να …ξυπνήσει από την κλιματική καταστροφή που έρχεται», εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη, επεσήμανε και τα εξής:

«Οι τρέχουσες πολιτικές οδηγούν τον κόσμο σε άνοδο της θερμοκρασίας 2,8 βαθμών μέχρι το τέλος του αιώνα. Αυτό σημαίνει καταστροφή, ωστόσο η συλλογική απάντηση παραμένει θλιβερή».

«Ας αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα. Το πρόβλημα δεν είναι απλώς οι εκπομπές ορυκτών καυσίμων, είναι τα ορυκτά καύσιμα. Η λύση είναι ξεκάθαρη: Ο κόσμος πρέπει να καταργήσει σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα με δίκαιο και ισότιμο τρόπο. Να αφήσει το πετρέλαιο, τον άνθρακα και το φυσικό αέριο στο έδαφος όπου ανήκουν και να ενισχύσει μαζικά τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές».

«Ενθαρρύνω τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων που έχουν τώρα τεράστια κέρδη να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη τους και να ηγηθούν των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην πράσινη οικονομία», είπε. Αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσαν να επιβιώσουν από τη μετάβαση και να παραμείνουν πολύ σημαντικοί παράγοντες στην παγκόσμια οικονομία».

Πέντε μήνες πριν από την επόμενη διάσκεψη για την αναθεώρηση του κλίματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι, ο επικεφαλής του ΟΗΕ επιδιώκει ισχυρές δεσμεύσεις, ειδικά από τα κράτη της G20 — που αποτελούνται από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments