Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Ο Κολοσσός υπέταξε τον Πανιώνιο!

Ο Κολοσσός υπέταξε τον Πανιώνιο!

0
kolossos panionios
Dodekanisos

Αποφασιστικό βήμα παραμονής στην Α1 έκανε ο Κολοσσός ο οποίος υπέταξε στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο της Ρόδου τον Πανιώνιο με 75 – 64 και πέτυχε μια πολύτιμη νίκη σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Οι «θαλασσί» σχεδόν σε όλο το παιχνίδι «έπιασαν « πολύ καλή απόδοση και έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Τσάμη πήραν δικαιότατα τη νίκη. Από τον Πανιώνιο σε μεγάλη ημέρα βρέθηκε και πάλι ο Μακόλουμ που ήταν ο μόνος ουσιαστικά που έβρισκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.
Οι παίκτες του Μιχάλη Κουταλιανού μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και 5’.42’’ πριν το φινάλε έκανε το σκορ 9 – 2. Ο Πανιώνιος βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει σε 9 – 9, 3.12’’ πριν το φινάλε, ενώ 2.33’’ κατάφερε με τρίποντο του Μακόλουμ να περάσει και μπροστά 9 – 12. Τελικά ο Κολοσσός βρήκε και πάλι τον δρόμο προς το καλάθι και κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα έξι πόντων (20 – 14).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κολοσσός ήταν πάντα μπροστά στο σκορ και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα ωστόσο ο Πανιώνιος είχε τον τρόπο να είναι κοντά στο σκορ με εξέλιξη τα τελευταία λεπτά όπου οι «θαλασσί» έφθασαν την διαφορά στο +10 και το δεκάλεπτο έκλεισε με 38 – 28.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ίσως το καλύτερο και πιο αποδοτικό του Κολοσσού. Στο διάστημα αυτό κατάφερε να «χτίσει» μια σημαντική διαφορά ασφαλείας επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του στο παρκέ. Η διαφορά ήταν συνεχώς πάνω από δέκα πόντους όμως προς το τέλος ο Μακόλουμ (και κάποιες αποφάσεις των διαιτητών) και πάλι κατάφερε να την μαζέψει κάπως και έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με 57 – 48 υπέρ του Κολοσσού.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να πλησιάσει όμως ο Κολοσσός δεν ήταν αποφασισμένος να επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι στο παιχνίδι αυτό.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 20-14, 38-28, 57-48, 75-64
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Κουταλιανός): Παπαντωνίου 3, Τσαρ 8, Γεωργαλλής 8, Χόπκινς, Σμιθ 10 (7 ριμπ.), Στεφανίδης 10, Τσάμης 17, Κακαρούδης 7, Πάντιτς 5, Νάτζφεϊ 7
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 26, Ντούβνιακ, Κάρτερ 12, Μίλμπουρν 6, Αθανασούλας 2, Μπατής, Σκορδίλης, Λάνγκφορντ 8, Μισέλ, Σίμτσακ 4, Κυρίτσης, Σαλούστρος 6

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments