«Ο καλύτερος τρόπος για την ειρήνη είναι να …παραδοθεί η Ουκρανία!»

0
Dodekanisos

«Ο καλύτερος τρόπος για την ειρήνη είναι να αναγκάσεις τους Ουκρανούς να παραδοθούν», είπε ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής Marcel de Graaff μιλώντας κατά την διάρκεια μιας δημόσιας συζήτησης με τίτλο «προοπτικές για ειρηνική λύση στην Ουκρανία: Ο ρόλος της ΕΕ» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος επεσήμανε και τα εξής:
«Η Ουκρανία έχει χάσει ήδη τον πόλεμο. Η κατάπαυση του πυρός δεν είναι λύση γιατί θα χρησιμοποιηθεί για τον επανοπλισμό της Ουκρανίας από την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ. Η Δύση πρέπει να αναγνωρίσει την ήττα στην Ουκρανία και τα λάθη στη μη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη».

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε ξανά έναν δρόμο προς την ευημερία και το πρώτο βήμα είναι η ειρήνη. Γι’ αυτό πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας με τη Ρωσία και την Ουκρανία, γιατί η Ουκρανία χρειάζεται εγγυήσεις ύπαρξης, ειρήνης, αλλά και Ρωσία. Και Η Ευρώπη τους χρειάζεται επίσης και πρέπει να σταματήσουμε να αιχμαλωτιζόμαστε από την πολιτική του Ζελένσκι».

Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση ανήκουν σε μια μικρή μειοψηφία μεταξύ των 705 ευρωβουλευτών της ΕΕ και δύσκολα μπορούν να επηρεάσουν τις ψήφους στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο, είναι σημαντικό ότι ένας τόσο κρίσιμος γύρος συνομιλιών με τόσο σαφείς δηλώσεις θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ε.Ε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments