“O Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη”

0
Dodekanisos

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, είπε ο Fyodor Lukyanov, κορυφαίος ειδικός στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας. Μια παγκόσμια τάξη που ήταν «δυσάρεστη» αλλά «διαχειρίσιμη» καταρρέει και επί του παρόντος δεν φαίνεται να υπάρχει μηχανισμός για την επίλυση συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, όπως είπε.

«Τελευταία, ο κόσμος έχει δει παλιές, παγωμένες συγκρούσεις να αναζωπυρώνονται. Η συνεχιζόμενη σειρά συγκρούσεων είναι ουσιαστικά ο νέος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος φαίνεται να διαφέρει σημαντικά από τις δύο παγκόσμιες συγκρούσεις του 20ου αιώνα», είπε μεταξύ άλλων. «Αναμένουμε ενστικτωδώς ότι ο πόλεμος θα ξεκινήσει όπως ο Μεγάλος Πόλεμος ή ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Αλλά τέτοιοι πόλεμοι πιθανότατα δεν θα συμβούν πια – σε τελική ανάλυση, υπάρχουν πλέον τα πυρηνικά όπλα».

Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή δεν είναι η τελευταία σύγκρουση που θα έρθει, με περισσότερες εχθροπραξίες να αναμένεται να ξεσπάσουν σύντομα παγκοσμίως – και κανείς δεν φαίνεται να είναι ικανός τώρα να τις σταματήσει, προειδοποίησε επίσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments