Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Ο Διακάκης «έσπασε» την κατάρα της Κατταβιάς για τον Διγενή!

Ο Διακάκης «έσπασε» την κατάρα της Κατταβιάς για τον Διγενή!

0
Dodekanisos

Το «τρία στα τρία» στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και για τον Β’ όμιλο πανηγύρισε ο Διγενής Κοσκινού. Ειδικότερα ο Διγενής επικράτησε 1-0 της ΑΕ Κατταβιάς χάρη σε γκολ του Αντώνη Διακάκη στο 68ο λεπτό. 

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με τον Διγενή να έχει εξ αρχής την κατοχή της μπάλας και τους φιλοξενούμενους να αρκούνται σε παθητικό ρόλο. Στο πρώτο ημίχρονο η Κατταβιά «μπλόκαρε» τις επιθετικές αρετές των γηπεδούχων. Ουσιαστικά, η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 39ο λεπτό όταν ο Τζουανάκης με διαγώνιο σουτ από τα δεξιά επιχείρησε να νικήσει τον Μαυρουδή. Ο οποίος τελικά προέβη σε σπουδαία επέμβαση, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Στο 43′ ο Διγενής έφτασε κοντά στο 1-0, ωστόσο οι αμυντικοί της Κατταβιάς έσωσαν πάνω στην γραμμή, πριν η μπάλα περάσει γκολ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι εμφάνισαν σημάδια κόπωσης. Και αφού οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Μάριου Γκάμμις στο 59′ που πέρασε ελάχιστα άουτ, λίγο αργότερα δεν λάθεψαν. Εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των «κιτρινόμαυρων» στο 68ο λεπτό, ο Αντώνης Διακάκης, που είχε περάσει ως αλλαγή μερικά λεπτά πριν, έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Με κεφαλιά εξ επαφής έγραψε το 1-0. Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ευκαιρία να αποσπάσουν την ισοπαλία, ωστόσο το σουτ Στεργιόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικό σκορ 1-0.

Την ίδια στιγμή ο Διγενής κατόρθωσε να νικήσει επιτέλους την ομάδα της Κατταβιάς μέσα στην έδρα του. Από το 2017 και έπειτα, η Κατταβιά πάντα κατόρθωνε να αποσπά θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους «τοξοβόλους». Το 2017 και το 2018 οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 1-1. Ενώ το 2020 η Κατταβιά είχε νικήσει στα Κοσκινού με 3-2. 

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία πηγαίνει ο Διγενής στο επερχόμενο ντέρμπι με τον ΑΕΡΑ για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments