«Ο Biden προσπαθεί σκόπιμα να διαστρεβλώσει την ιστορία»

0
Dodekanisos

«Ο Biden προσπαθεί σκόπιμα να διαστρεβλώσει τα γεγονότα της ιστορίας», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Αφορμή για την αναφορά αυτή αποτέλεσε ο ισχυρισμός του Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ κέρδισαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!

«Ο Μπάιντεν, σαν ένας εντελώς αδαής, είπε ότι ο αμερικανικός στρατός νίκησε τον φασισμό και απελευθέρωσε την Ευρώπη. Και αυτό δεν είναι γεροντική άνοια, αλλά μια συνειδητή πολιτική για τη διόρθωση της ιστορίας. Αυτός είναι ένας πόλεμος εναντίον της χώρας μας», είπε ο Μεντβέντεφ.

«Εκατομμύρια πολίτες μας που έπεσαν στα χέρια των φασιστών είναι πίσω μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να προδώσουμε τη μνήμη τους, τόνισε ο Μεντβέντεφ. «Ειδικά ενόψει των προσπαθειών να προσπαθήσουμε να σβήσουμε αυτή τη μνήμη και να ξαναγράψουμε την ιστορία», πρόσθεσε.

Καθώς οι ΗΠΑ τιμούσαν την Ημέρα Μνήμης τη Δευτέρα, ο Μπάιντεν επισκέφθηκε το νεκροταφείο του Άρλινγκτον στην πρωτεύουσα για να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες Αμερικανούς στρατιώτες και να καταθέσει στεφάνι στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο πρόεδρος είπε ότι «οι στρατιώτες που είναι θαμμένοι στο νεκροταφείο είχαν πολεμήσει σε κάθε μεγάλη σύγκρουση στην ιστορία και, μεταξύ άλλων, κατάφεραν να νικήσουν τον φασισμό». Στις 6 Ιουνίου 1944, οι στρατιώτες των ΗΠΑ πήραν στις παραλίες της Νορμανδίας και απελευθέρωσαν μια ήπειρο και κυριολεκτικά έσωσαν τον κόσμο», ισχυρίστηκε.

«Η Μόσχα πρόκειται να καταπολεμήσει όλες τις απόπειρες διαστρέβλωσης της ιστορίας», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments