«Απολύτως μάταιη η ειρηνευτική διάσκεψη της Ελβετίας!»

0
Dodekanisos

Απολύτως μάταιη» χαρακτήρισε τη ειρηνευτική διάσκεψη που θα φιλοξενηθεί στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Με μια ακόμα τοποθέτηση που έκανε τόνισε και τα εξής:
«Κατά την άποψή μας, αυτή η διάσκεψη είναι εντελώς χωρίς προοπτικές. Γιατί η συνεύρεση και η σοβαρή συζήτηση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή μας  είναι παράλογη. Και η Δύση αποφάσισε να εμπλακεί σε τέτοια παράλογα πράγματα».

Η σύνοδος κορυφής, έχει προγραμματιστεί για τις 15-16 Ιουνίου στο Burgenstock Resort κοντά στη Λουκέρνη και αναμένεται να περιστραφεί γύρω από τον προτεινόμενο οδικό χάρτη του Βλαντιμίρ Ζελένσκι για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Περισσότερες από 160 χώρες έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, συμπεριλαμβανομένων των μελών της G7, της G20, των BRICS και της ΕΕ. Η Ρωσία, ωστόσο, δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες.

Το σχέδιο του Ζελένσκι για την επίλυση της κρίσης, τον οποίο προωθεί από το 2022, απαιτεί πλήρη απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από όλα τα εδάφη που η Ουκρανία θεωρεί δικά της, τη Μόσχα να πληρώσει αποζημιώσεις και να περάσει και από δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου. Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τις προτάσεις ως «μη ρεαλιστικές» και ως ένδειξη της απροθυμίας του Κιέβου να αναζητήσει μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση. Η Μόσχα έχει υποστηρίξει ότι παραμένει ανοιχτή σε συζητήσεις, αλλά δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί μια συμφωνία που αγνοεί τα εθνικά της συμφέροντα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments