Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ο Απόστολος Παύλος και η ….Αριστερά!

Ο Απόστολος Παύλος και η ….Αριστερά!

0
Dodekanisos

Μέσα σε αυτόν τον πόλεμο που ξεκίνησε και θα αποτελέσει , ελπίζουμε,

 την ταφόπλακα της νεοφασιστικής Δύσης με κόστος είναι αλήθεια,

εμείς εδώ σε τούτη τη γωνιά τη μικρή , την τόσο μεγάλη,

να μην ξεχάσουμε πρέπει τον αγώνα των ελεύθερων ανθρώπων,

που  μάχονται απελπισμένα, μα με τρανή ελπίδα,

όχι μόνο για το  ψωμί των παιδιών τους,

αλλά και για τη δική μας χαμένη αξιοπρέπεια.

Να μην ξεχάσουμε ποτέ τους εγκάθετους και τους συνοδοιπόρους τους,

από όλες τις εξουσίες,

που σχεδίασαν,

υλοποίησαν και

 επιμένουν

στη φασιστική μεθόδευση.

(Καραβέλος, 2023:257)

Ξημέρωσε η ημέρα που ακούσαμε βουλευτή της Αριστεράς (και δή της Νέας) να επικαλείται τις διδαχές του Αποστόλου Παύλου.

Ναι, καλά ακούσατε (ή μάλλον διαβάσατε)!

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή τη συζήτηση περί γάμου και τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών απάντησε στον επικεφαλής της Νίκης :

«Διαβάστε ξανά την επιστολή του Αγίου Παύλου στους Κορινθίους. Τρεις οι αρχές, πρώτα από όλα η αγάπη, δεν ακούω αγάπη στη φωνή σας. Δεν ακούω σε όσα λέτε αλληλεγγύη σε ένα παιδί που είναι γκέι και το τραμπουκίζουν στο σχολείο. Σε μια λεσβία που χάνει το παιδί της. Ελπίζω η Εκκλησία να μην υιοθετήσει ούτε τον έναν ούτε τον άλλον  (δηλ. τον κο Νατσιό και τον κο Βελόπουλο που είχε τοποθετηθεί αναλόγως)για εκφραστή της. »

Τι μπορούμε να υποθέσουμε, όταν ως επιχείρημα  της Αριστεράς χρησιμοποιείται η προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου;

Ότι σώθηκαν τα επιχειρήματα;

Ότι η Αριστερά αναγνωρίζει τη σοφία της ορθόδοξης παράδοσης και αποφάσισε να την εντάξει στην  κοινοβουλευτική της πρακτική;

Ή μήπως ότι έχει χάσει το δρόμο της;

Επειδή, όμως,  δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του βουλευτού, γιατί κρατάει και…ομπρέλα, δεν θα προβούμε σε καμία εικασία. Άλλωστε δεν υπάρχει και λόγος !

Εμείς απλά  θα απευθυνθούμε με αίσθημα ευθύνης στον συγκεκριμένο εκλεγμένο υπηρέτη του λαού και θα του πούμε :

«Αξιότιμε κε Βουλευτά, δεν ακούσαμε αγάπη στη φωνή σας , όταν συνάνθρωποί μας τα προηγούμενα χρόνια έχασαν τη δουλειά τους και καταδικάστηκαν σε πείνα ,επειδή δεν δέχτηκαν να υπακούσουν στον παραλογισμό – και αποκλεισμό –  που και η παράταξή σας προώθησε με περισσή προθυμία.

Δεν ακούσαμε σε όσα λέγατε αλληλεγγύη για τα παιδιά εκείνων που εκδιώχθηκαν,  που έμειναν χωρίς τα αναγκαία , που τραμπουκίστηκαν από τους γύρω τους και κατηγορήθηκαν ως «ψεκασμένα» εντός  και εκτός του σχολείου.

Δεν ακούσαμε να υπερασπίζεστε εντός Βουλής και ενώπιον τηλεοπτικών συνεργείων τους φοιτητές που έχασαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, γιατί δεν ενέδωσαν σε έναν ανήθικο  και καθ’ όλα παράνομο εκβιασμό που θυμίζει άλλες εποχές!

Δεν ακούσαμε  να συγκεντρώνετε χρήματα ή τρόφιμα, για να περάσουν αυτά τα παιδάκια Χριστούγεννα!

Δεν σας είδαμε να έρχεστε σε κάποια από τις πορείες διαμαρτυρίας των αγωνιζόμενων, να τους σφίξετε το χέρι, να δηλώσετε τη συμπαράστασή σας για το δίκαιο του αγώνα τους, που τώρα πια έχει αποδειχθεί περίτρανα.

Δεν σας είδαμε να υπερασπίζεστε την Αξία του ανθρώπου, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο άρθρο 2, ή να διαμαρτύρεστε για τις νομοθετικές παρεκκλίσεις που ισοδυναμούν με πολιτειακή εκτροπή.

Αλήθεια, πού ήσασταν όταν μέλος της τότε παράταξής σας διαλαλούσε όλο καμάρι στα εξώφυλλο προοδευτικής -τάχα- φυλλάδας  «Οι σχέσεις εργασίας καθορίζουν την αυτοδιάθεσή του σώματος»;

Γιατί τότε δεν ανατρέξατε στην Αγ. Γραφή να βρείτε κάποιο επιχείρημα κατά της σύγχρονης «δουλείας»;

Τελικά, ξέρετε κάτι;

Είναι πολύ ωραία τα μεγάλα λόγια, όταν λέγονται εκ του ασφαλούς. Και όταν γνωρίζεις ότι αυτοί που σε ακούνε έχουν βραχεία μνήμη.

Αξιαγάπητε κε Βουλευτά, πρέπει να κατανοήσετε – ειδικά τώρα που κάνετε το «νέο»(; )   εγχείρημά σας – ότι  υπάρχουν και αυτοί που έχουν μακρά μνήμη (την μνήμη μην την υποτιμάτε, «είναι όπλο» και «μόνο όταν θυμάσαι πολεμάς») και αυτοί που διατήρησαν νου  καθαρό («η καθαρή σκέψη είναι το μισό της Αντίστασης») και ως εκ τούτου να σκέφτεστε διπλά πριν ομιλήσετε δημοσίως (Καραβέλος, 2023).

Και επειδή αντιληφθήκαμε ότι ενδιαφέρεστε για την ορθόδοξη διδασκαλία  σας παραθέτουμε – με όλη τη συμπάθεια που τρέφουμε προς το πρόσωπό σας – τα παρακάτω: 

Έργο των αρχόντων είναι: να αναχαιτίζουν τις αταξίες του λαού, να τον κατευθύνουν στο σωστό. Όταν όμως αυτοί πρώτοι παραβαίνουν το νόμο, πώς μπορούν να καθοδηγούν τους άλλους; (Μέγας Βασίλειος)

« Οι άρχοντες δεν ξεχωρίζουν από τη χλαμύδα, αλλά από το ότι προστατεύουν όσους υποφέρουν, διορθώνουν τα κακώς έχοντα, τιμωρούν την αδικία, δεν επιτρέπουν να καταπατείται το δίκαιο» (Ι. Χρυσόστομος )

«Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να έχουν υψηλή νοημοσύνη, να μιλούν με παρρησία, να περιφρονούν τα βιοτικά, να μισούν την πονηρία, να είναι ήπιοι και φιλάνθρωποι». Έχουν χρέος «να παραβλέπουν τα δικά τους συμφέροντα και να φροντίζουν για τα προβλήματα του λαού τους» (Ι.Χρυσόστομος)

Σας αποχαιρετούμε, λοιπόν, αφήνοντας για το τέλος το γνωστό :

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί […] υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας… » 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments