Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Ο Ακουσίλαος «φώναξε παρών»!

Ο Ακουσίλαος «φώναξε παρών»!

0
digenis akousilaos
Dodekanisos

«Ζωντανός» στο κυνήγι της πρώτης τριάδας έμεινε ο Ακουσίλαος ο οποίος επικράτησε του Διγενή μέσα στα Κοσκινού με 2 – 1 και συνεχίζει να διατηρεί ορισμένες ελπίδες για να …προλάβει το τρένο. Η ομάδα των Φανών ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και είχε σαφώς περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο της. Στην επανάληψη, ο Ακουσίλαος συνέχισε να είναι καλύτερος με αποτέλεσμα μέσα σε ένα δίλεπτο (από το 54’ έως και το 56’) να πετύχει δυο τέρματα και να αποκτήσει ένα σαφές προβάδισμα. Τα γκολ αυτά αφύπνισαν τους γηπεδούχους οι οποίοι συνήλθαν και προσπάθησαν να γίνουν στη συνέχεια πιο επιθετικοί. Ο Ακουσίλαος όμως έχοντας πιο δεμένες τις γραμμές του κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία τους αντίπαλους επιθετικούς. Μάλιστα επειδή «δούλευε» πολύ καλά τις αντεπιθέσεις θα μπορούσε να είχε σημειώσει και τρίτο τέρμα και να «καθαρίσει» ακόμα πιο εύκολα το παιχνίδι.
Τα γκολ
Στο 54’ ο Κουγιός έκανε τη σέντρα και ο Αρνίταλης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το 1 – 0.
Στο 56΄από μπροστινή μπαλιά του Σαχίνη, ο Γκλάβας έφυγε από την αριστερά, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση με πλασέ πέτυχε το 0 – 2.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αττιτής νίκησε τον Κολίλα στον αέρα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1 – 2.
Οι κυριότερες φάσεις
Στο 14’ ο Σαχίνης έκανε ωραία παράλληλη μπαλιά αλλά ο Ευθυμίου δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του για να κάνει την προβολή και ο Μανωλάγκας έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 20’ ο Σαχίνης έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας του Διγενή έπεσε ωραία στη γωνιά του και απόκρουσε σε κόρνερ.
Στο 65’ ο Ζαχαριάς έκανε λάθος μέσα στην περιοχή το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μπαδιεριτάκης και πλάσαρε όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Στο 71’ ο Πατρού έκανε την κεφαλιά (με πλάτη στο τέρμα) από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελαφρώς δίπλα από το αριστερό δοκάρι (άουτ).
Στο 80’ ο Γκλάβας κατάφερε να «κλέψει» τη μπάλα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα κοντά στην γραμμή του άουτ. Αμέσως πλάσαρε με εξωτερικό φάλτσο αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος διώχθηκε μακριά από τον Ζαχαριά.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Λευτέρης Χαρισμανίδης και «βοηθοί» του ήταν οι Γρηγόρης Τάσσης και Σταμάτης Γιακουμάκης.
Καλύτεροι των γηπεδούχων οι Παγκράτης, Στεφάνου και Χατζηνικόλας. Άρεσαν από τον Ακουσίλαο οι Γκλάβας, Κουγιός και Λαζίδης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΔΙΓΕΝΗΣ: Μανωλάγκας, Καλλιώρας (46’ Δοντάς), Μανούσος, Σκούρας, Ζαχαριάς, Μάνο (16’ λ.τ. Πατρού), Παγκράτης, Χατζηνικόλας, Στεφάνου, Αττιτής, Κυπριώτης (62’ Παπαθανασίου)
ΑΚΟΥΣΙΛΑΟΣ: Κολίλα, Μπαλής, Κατσαράς (87’ Σαλονίτης), Αρνίταλης, Τσίρκος, Λαζίδης, Κουγιός (83’ Καραμούτας), Σάββενας, Σαχίνης, Γκλάβας, Ευθυμίου (61’ Μπαδιεριτάκης)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments