Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Το νερό …νεράκι θα πούμε και φέτος στη Ρόδο

Το νερό …νεράκι θα πούμε και φέτος στη Ρόδο

0
Dodekanisos

Άσχημες μνήμες επιστρέφουν σε κατοίκους πολλών περιοχών του νησιού μας από την έλλειψη ή ανεπάρκεια νερού.

Όπως επισημάναμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, σοβαρότατα προβλήματα παρουσιάστηκαν ήδη στις περιοχές των Κοσκινού, Ασγούρου, Αγίων Αποστόλων, Μόντε Σμίθ, Ανάληψη, Παστίδα, Ηλιούπολη όπως επίσης σε Καλυθιές, Φάνες, Κιοτάρι, Γεννάδι και Λαχανιά είτε από την μείωση των αποθεμάτων είτε από την υψηλή περιεκτικότητα του νερού σε αλάτι.

Οι συμπολίτες μας είναι εξαγριωμένοι και απαιτούν να αποκατασταθεί το πρόβλημα αμέσως γιατί αν οι διακοπές κι η χαμηλή πίεση του νερού ξεκίνησε από τώρα, που βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, φανταστείτε τι θα επακουλουθήσει αργότερα, με ολέθριες συνέπειες για τους πολίτες του νησιού μας αλλά και του τουριστικού προϊόντος, που όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες προσπαθούν να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΡ, μπήκε πάλι επί τάπητος η επιτακτική ανάγκη της σύνδεσης του φράγματος Γαδουρά, έτσι ώστε από τα αποθέματά του να υδροδοτηθούν άμεσα οι περιοχές που έχουν πρόβλημα κι  η κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει νερό από το διυλιστήριο της Μαλώνας προς το Κιοτάρι, για τις περιοχές που το νερό τους είναι υφάλμυρο.

Δεν είναι πολλές ημέρες που γίναμε αποδέκτες παραπόνων από τις περιοχές Λαχανιά, Κιοτάρι και Γεννάδι  που αντί για νερό πίνουν στην κυριολεξία θάλασσα.

Το νερό ως δημόσιο αγαθό, το οποίο μάλιστα ο πολίτης πληρώνει, θα πρέπει να προσφέρεται με τους καλύτερους όρους και να μην αποτελεί εφιάλτη που δοκιμάζει τις αντοχές του κόσμου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments