Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα «Να κοιτάξουμε περισσότερο τους Έλληνες παίκτες!»

«Να κοιτάξουμε περισσότερο τους Έλληνες παίκτες!»

0
gkirtzikis giorgos
Dodekanisos

Την άποψη πως οι Ελληνικές ομάδες θα πρέπει να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες εξέφρασε μέσω μιας μίνι συνέντευξης που παραχώρησε στο news12, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης. Ο ίδιος με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί της Ρόδου αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει μεταξύ των προέδρων της FIFA και της UEFA, στη νέα προσπάθεια της Εθνικής αλλά και γενικότερα στο Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά τα όσα μας είπε:
-Κύριε πρόεδρε καλώς ήρθατε στη Ρόδο. Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε, αν το πρόβλημα που υπάρχει με τον πρόεδρο της UEFA και της FIFA, επηρεάζει και τις Ομοσπονδίες
«Οι Ομοσπονδίες είναι κάτι ξεχωριστό. Ότι συμβαίνει στην FIFA και στην UEFA είναι θέμα αθλητικές δικαιοσύνης και πιθανόν ποινικής. Αυτό θα το δούμε στην εξέλιξη του. Εμείς σαν Ομοσπονδίες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Είχαμε προτείνει τον κ. Πλατινί. Συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε οι Ομοσπονδίες των Βαλκανίων οι οποίες βγάλαμε και μια ανακοίνωση. Οφείλουμε να τον στηρίξουμε μέχρι και την δικαίωση του. Όταν θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για το πρόσωπο του, αναλόγως από εκεί και μετά θα πάρουμε τη θέση που χρειάζεται και θα δούμε ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα στηρίξουμε αν τυχόν δεν έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος ο κ. Πλατινί. Έχουμε αρκετό καιρό μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου. Απ’ ότι λένε τα Μέσα Ενημερώσεις, αυτές οι αποφάσεις θα παρθούν πριν από το τέλος του έτους. Μακάρι να έχουν τελειώσει και θα πρέπει να τελειώσει για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ξέρουμε όλοι που βαδίζουμε»
-Με την πορεία της Εθνικής είστε ικανοποιημένος σε ότι αφορά το οργανωτικό και λειτουργικό κομμάτι;
«Έπρεπε να κάνουμε κάποιες μεγάλες διορθώσεις. Σε μεγάλο βαθμό τις κάναμε. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε στα επόμενα παιχνίδια που θα κάνουμε τον Μάρτιο δυο φιλικά και άλλα δυο τον Ιούνιο στην Αυστραλία. Βέβαια το μεγάλο τεστ και το μεγάλο στοίχημα είναι ο Σεπτέμβρης που ξεκινάει η προκριματική φάση για το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Ο στόχος μας είναι η πρόκριση της Εθνικής μας».
-Ο κ. Μπατάκης και οι συνεργάτες του κάνουν μια πολύ καλή δουλειά μέσω των σχολών προπονητών. Νομίζουμε ότι έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια Ελληνική σχολή. Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια αμφιβολία για τους Έλληνες προπονητές αυτών των σχολών. Σας προβληματίζει εσάς κάτι τέτοιο; Μπορεί να βγει ένας Έλληνας Ρεχάγκελ στην Εθνική μας;
«Κάποια στιγμή μπορεί να γίνει αυτό. Θα ήθελα μάλιστα να είχε επιτευχθεί στην δική μου θητεία. Δεν έγινε όμως και πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει τουλάχιστον στην παρούσα φάση αν δεν φύγει η νοοτροπία που υπάρχει στις ΠΑΕ. Το πρόβλημα από εκεί ξεκινάει. Δεν είναι οι Έλληνες προπονητές. Με τις παρούσες συνθήκες, ένας Έλληνας προπονητής θα αποτύχει παταγωδώς γιατί δεν θα τον αφήσουν οι ΠΑΕ να πετύχει».
-Ένα επιτελείο δικό μας προπονητών που είχε πάει στο εξωτερικό, έβαλαν τα γυαλιά σε όλους και πήραν την πρώτη θέση…
«Οι Έλληνες όταν βγαίνουν έξω από τη χώρα τους διαπρέπουν. Η συμπεριφορά των Ελλήνων είναι τελείως διαφορετική όταν βγαίνουν έξω από την Ελλάδα. Δεν σεβόμαστε τίποτα στην Ελλάδα και όταν βγαίνουμε έξω από αυτήν είμαστε οι πιο νομοταγείς πολίτες, για να μην πω αρνάκια. Για τη Ελληνική σχολή προπονητών έχω να πω το εξής. Ο τομέας προπόνησης είναι ένα μίγμα άλλων σχολών ποδοσφαίρου που έχουν προηγηθεί. Δεν είναι να μιμούμαστε κάτι καλό που έχει συμβεί σε άλλες χώρες. Νομίζω ο κ. Μπατάκης κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν νομίζω ότι θα προσφέραμε πολλά περισσότερα κάνοντας κάτι δικό μας ξεχωριστό για να λέμε αυτό είναι Ελληνικό και μόνο Ελληνικό. Αφού κάποιοι άλλοι έχουν προηγηθεί και έχουν δοκιμαστεί κάποια συστήματα που μπορούμε να τα υιοθετήσουμε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μιμηθούμε και να κερδίσουμε χρόνο εφαρμόζοντας τα».
-Σε ποιο επίπεδο πιστεύεται ότι βρίσκεται το Ελληνικό Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του οποίου ηγείστε;
«Η Ελληνική Ομοσπονδία είναι το τριτοβάθμιο όργανο διοίκησης του ποδοσφαίρου είτε αυτό είναι ερασιτεχνικό είτε είναι επαγγελματικό. Η Ομοσπονδία θέλει κυρίως να είναι σωστά οργανωμένες οι Ενώσεις. Η κάθε Ένωση έχει Ακαδημίες, Μικτές ομάδες, Ερασιτεχνικές ομάδες. Θα έλεγα ότι εκεί είναι οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές μικρών ηλικιών που κάποια στιγμή ξεχωρίζουν σαν ταλέντα και καταλήγουν κάποιοι στις επαγγελματικές ομάδες. Τώρα τελευταία ισχύει το φαινόμενο να μην θέλουμε δικούς μας ποδοσφαιριστές και να δίνουμε εμπιστοσύνη στους ξένους που έρχονται καραβιές στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι σωστό. Δεν κάνει καλό ούτε στην Εθνική μας ομάδας. Δεν δίνονται ευκαιρίες σε Έλληνες παίκτες να δείξουν την αξία τους. Δε λέω ότι πρέπει να απαγορεύσουμε τους ξένους αλλά να φέρνουμε αυτούς που ξεχωρίζουν και δυο με τρεις να παίξουν σε μια ομάδα. Οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να είναι ελληνόπουλα. Έχουμε αξιόλογα παιδιά και αν τα εμπιστευτούμε μπορούν να δώσουν το καλύτερο. Ας ευχηθούμε ότι θα υιοθετηθεί αυτό. Το σύστημα αδειοδότησης για την εξυγίανση των ΠΑΕ βάζει κάποιους όρους. Δεν τους επιτρέπει να κάνουν μετεγγραφές. Άρα λοιπόν για νε εξυγιανθούν οικονομικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους παιδιά που δεν κοστίζουν και τα αξιοποιούν. Πιστεύω ότι θα έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, επιμένοντας σε ελληνόπουλα που έχουν και πάθος και μεράκι και τα βλέπουμε στις μικρές ηλικίες ότι διακρίνονται. Άλλωστε έχει καθιερωθεί ότι θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ηλικίες μικρότερες σε ομάδες οι ΠΑΕ και κάνουν πανελλαδικά πρωταθλήματα. Μέσα από εκεί, υπάρχουν παίκτες».
-Μιας και είστε ακρίτας και εσείς και είστε αυτή τη στιγμή στη Δωδεκάνησο θα θέλαμε να σας κάνουμε μια θερμή παράκληση. Ενημερώστε ορισμένους στην ΕΠΟ ότι η Δωδεκάνησος αποτελείται από νησιά που τα χωρίζει θάλασσα. Δεν μπορείς για παράδειγμα να είσαι σε πέντε λεπτά από τη Ρόδο στην Κω. Κάποιες φορές μας δίνουν την εντύπωση ότι δεν το γνωρίζουν…
«Είναι γνωστό ότι όλες οι Ενώσεις έχουν μια άλλη ευχέρεια να μετακινούνται σε χερσαίο έδαφος. Πολύ λίγες Ενώσεις είναι αυτές που έχουν τα προβλήματα και πολύ περισσότερο η Δωδεκάνησος. Το λέει και η λέξη. Είναι δώδεκα νησιά διαφορετικά που δεν μπορούν να συνδέονται με δρόμους αλλά επικοινωνούν μέσω της θάλασσας. Άρα λοιπόν, έχουν κόστος μεγαλύτερο και ταλαιπωρία περισσότερη. Τώρα αν κάποιοι συνάδελφοι το είδαν διαφορετικά δεν θα έπρεπε αλλά είμαι σίγουρος ότι γνωρίζουν πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες».
-Σας ευχαριστούμε πολύ. Ελπίζουμε να είδατε κάποια πράγματα θετικά από το νησί μας. Να έχετε υγεία. Καλές γιορτές σε εσάς και στην οικογένεια σας
«Η ενημέρωση ήταν πλήρης. Εύχομαι και εγώ σε όλο τον κόσμο καλά Χριστούγεννα, με υγεία και πάνω απ’ όλα να συνεχίσουμε όλοι να προσφέρουμε και να προσπαθούμε για να έχουμε μια καλύτερη νεολαία στη χώρα μας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments