Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Mπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Mπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

0
Dodekanisos

“Τάραξε τα νερά” ο Προκόπης Παυλόπουλος από τα Δωδεκάνησα, θυμώνοντας  τους  Τούρκους

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας από τα Δωδεκάνησα επαναφέροντας το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών με αναφορές στις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισσίων.

Άκουσον άκουσον…….. η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνικότητα 100 και πλέον νησιών και βραχονησίδων φτάνει στο σημείο να εγκαλεί τον κ Παυλόπουλο κατηγορώντας τον ότι δυναμιτίζει το κλίμα στο Αιγαίο και χαρακτηρίζει προκλητικές τις δηλώσεις του.

Τι απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ

Άμεση και αποστομωτική ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, το οποίο παρείχε πλήρη στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου μας, η επίσκεψη του οποίου στα Δωδεκάνησα δεν ήταν καθόλου τυχαία. Το Υπουργείο στην λακωνική ανακοίνωση του αναφέρει πως όταν επικαλείσαι το διεθνές δίκαιο θα  πρέπει πρώτα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις.

“Δεν αφήνουμε αναπάντητες τις τουρκικές  προκλήσεις” τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις εξελίξεις σχολίασε  στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος , συμμετείχε σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στις Βρυξέλλες. Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κυρία Federica Mogherini, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani, με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg, τους οποίους και ενημέρωσε για την συνεχώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί από αυτήν, αλλά δεν θα αφήσει και αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments