Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Μόσχου: «Να συνεχιστεί η χρονιά με τους μικρούς!»

Μόσχου: «Να συνεχιστεί η χρονιά με τους μικρούς!»

0
Dodekanisos

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μόσχοβος

Την πεποίθηση πως η χρονιά θα πρέπει να συνεχιστεί με την αγωνιστική παρουσία των παιδιών από τις ακαδημίες των ομάδων εξέφρασε ο Μερκούρης Μόσχου. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής του ΑΣ Τήλου μίλησε στην Αθλητική Ροδιακή και δήλωσε:

Την δεδομένη στιγμή θεωρείς πως πρέπει να αρχίσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ή θα ήταν προτιμότερο να πάμε σε ακύρωση της χρονιάς;
“Αρχικά, εύχομαι η νέα χρονιά να μας βρει όλους διαφορετικά. Την δεδομένη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Τον Ιανουάριο αν τα κρούσματα είναι επιτρεπτά και μπορούμε να ξεκινήσουμε, καλό θα ήταν να αρχίσουμε. Αυτό που διαβάζω συχνά είναι ότι πρέπει να ακυρωθεί η χρονιά. Ωστόσο υπάρχουν παιδιά διαφόρων ηλικιών ενδεικτικά 14χρονα, 15χρονα ακόμα και 19χρονα, που θέλουν να αγωνιστούν και με ρωτάνε συνέχεια πότε θα επανέλθουμε. Εμάς που είμαστε 28 ετών δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ να παίξουμε. Τα παιδιά διψάνε για το ποδόσφαιρο. Είναι άδικο γι’ αυτά τα παιδιά. Κατά την γνώμη μου πρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία ο πρωταθλητισμός. Πρέπει να παίξουν τα παιδιά. Η λογική μου είναι ότι δεν πρέπει να στερήσουμε από τα παιδιά έναν χρόνο. Να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και να παίξουν τα παιδιά. Εμείς στο νησί έχουμε τρία παιδιά που ανέβηκαν στη μεγάλη ομάδα. Έχουν τεράστια λαχτάρα να παίξουν. Αυτό είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός”.

-Στη συνέχεια τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στις χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα είπε τα ακόλουθα:

Ποια θεωρείς πως θα είναι η επόμενη ημέρα των ερασιτεχνικών ομάδων, τις «χτύπησε» η όλη κατάσταση;
“Μιλάμε για ερασιτεχνισμό. Δεν θεωρώ ότι τους «χτύπησε». Σε όλους συνέβη το ίδιο πράγμα. Αρχίσαμε, κάναμε προετοιμασία, σταματήσαμε. Αλλά υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα στη ζωή από το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν δουλειές και κόσμος που πεινάει.Είναι αστείο αυτό που ακούω. Καλό είναι το ποδόσφαιρο αλλά μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό. Να μου πείτε για την Β’ ή την Γ’ εθνική. Εκεί υπάρχουν επαγγελματίες που έμειναν χωρίς δουλειά. Αυτοί έχουν πρόβλημα. Για εμένα υπάρχει θέμα σε αυτές τις δύο κατηγορίες. Έχω περάσει από εκεί και ξέρω. Έχω φίλους που μου λένε περιμένουν αυτό τον μισθό για να ζήσουν τις οικογένειες τους και βρίσκονται τόσο καιρό σε αναστολή.Έχουν πέντε μήνες να πληρωθούν. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα και όχι σε εμάς. Εμείς μιλάμε για ερασιτεχνικό. Δεν είναι η δουλειά μας. Ένα χαρτζιλίκι παίρνουν ορισμένοι. Δεν ζουν από αυτό. Στη Γ’ εθνική ζουν από αυτό. Εμείς εστιάζουμε στο ερασιτεχνικό. Αυτά που διαβάζω για το ερασιτεχνικό είναι αστεία. Το πρόβλημα είναι η Γ’ εθνική. Έχει σημασία ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και ποιος θα βγει 4ος ή 6ος; Σημασία έχει να αγωνιστούν τα παιδιά. Έχουμε κάνει το Α’ τοπικό σαν επαγγελματική κατηγορία που δεν είναι. Ακαδημίες έχουμε με παιδιά. Αυτή τη χρονιά ας βάλουμε αυτά να παίξουν.
Τέλος να ευχηθώ καλή χρονιά και το νέο έτος να δείτε ότι σας έχει λείψει περισσότερο να πραγματοποιηθεί”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments