Αρχική Επικαιρότητα Μεξικό: Άδεια επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο Abdala

Μεξικό: Άδεια επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο Abdala

0
Dodekanisos

Άδεια επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο Abdala κατά του κορονοϊού, το οποίο έχει αναπτυχθεί και παράγεται στην Κούβα έδωσε ο οργανισμός φαρμάκων του Μεξικού. Το συμβούλιο τόνισε ότι έχει επαρκή στοιχεία ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. 

«Εγκρίθηκε η άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου Abdala», αναφέρει δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Προστασίας έναντι των Υγειονομικών Κινδύνων (COFEPRIS). Το συμβούλιο τόνισε ότι έχει επαρκή στοιχεία ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. 

Σύμφωνα με Κουβανούς επιστήμονες, το εμβόλιο Abdala, που έχει ως βάση την ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη έχει αποτελεσματικότητα άνω του 90%. Ωστόσο, η Κούβα δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών μεγάλης κλίμακας σε περιοδικά. 

Έτσι το Abdala έγινε το δέκατο κατά σειρά εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχει εγκεκριμένη άδεια χορήγησης στο Μεξικό. Τα υπόλοιπα είναι εκείνα των Pfizer/BioNTech, της AstraZeneca, της CanSino Biologics, το Sputnik V, της Sinovac, της Covaxin, της Janssen, της Moderna και της Sinopharm.

Μάλιστα το Μεξικό είναι πλέον ένα από τα πρώτα κράτη που εγκρίνουν αυτό το εμβόλιο, το οποίο δεν αναγνωρίζεται για επείγουσα χρήση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το Abdala έχει εγκριθεί για χρήση και σε χώρες, όπως το Βιετνάμ, η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, abcnews.go.com και reuters.com

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments