Αρχική Αθλητικά νέα Μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Τaekwondo «Ρόδος 2017»

Μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Τaekwondo «Ρόδος 2017»

0
Dodekanisos

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα κέρδισε σήμερα το απόγευμα η Χριστίνα Μαυρίκου, στο 1ο WTF Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τaekwondo Beach που διεξάγεται στο νησί μας και στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου. Η αθλήτρια μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ενώ το χρυσό και το αργυρό πήραν η Τουρκάλα Kamveci και η Ρωσίδα Skryabina αντίστοιχα. Η πρώτη κίνηση που έκανε η Μαυρίκου ήταν να ψάξει μια Ελληνική σημαία και να πανηγυρίσει ανάλογα μαζί με τον κόσμου που την χειροκροτούσε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε το μετάλλιο στο poomsae και εκτός από αθλήτρια είναι και προπονήτρια καθώς αθλητές της συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Το poomsae είναι το… λουλούδι του ταεκβοντό», δήλωσε η αθλήτρια. Η «γνωριμία» της με το ταεκβοντό ήταν τυχαία. Άνοιξε μία σχολή του αθλήματος κάτω από το σπίτι της. Στην αρχή, μικρό παιδί τότε, δεν ενθουσιάστηκε. Της φάνηκε περίεργο το γεγονός ότι έπρεπε να πατήσει ξυπόλητη στο τατάμι. Ο πατέρας της όμως ήταν απόλυτος και εκείνη αναγκάστηκε να υποχωρήσει. «Πάντα μας έλεγε αυτό που ξεκινάμε να μην το αφήνουμε στη μέση», ανέφερε.

Τελικά, το ταεκβοντό κέρδισε τόσο εκείνη όσο και τον αδελφό της, Γιώργο, με τον οποίο από τότε έως και σήμερα κάνουν τα πάντα μαζί. Ξεκίνησε με τον δάσκαλο Μαγαλιό, συνέχισε με τον δάσκαλο Ιωαννίδη και άρχισαν να έρχονται οι διακρίσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments