Μετά τα Leopard, τώρα κρουζ. Τι ακολουθεί; Αυτό θέλει η Γερμανία;

0
Dodekanisos

Κατά της παράδοσης πυραύλων κρουζ στην Ουκρανία τάχθηκε ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Michael Kretschmer (CDU) με ανάρτηση του στο twitter. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζει να υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ίδια. Μετά τα τανκς Leopard, τώρα #βλήματα κρουζ. Τι ακολουθεί; Η καθημερινή φρίκη και ο θάνατος απαιτούν νέες, εντατικές διπλωματικές πρωτοβουλίες από την ελεύθερη Δύση».

Σε άλλο tweet, ο Kretschmer έγραψε:

«Η Γερμανία είχε μια υπεύθυνη, έξυπνη και ισορροπημένη εξωτερική στρατηγική και στρατηγική ασφάλειας. Θέλουμε πραγματικά να αποδεχτούμε ότι οι γερμανικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να πλήξουν τη Ρωσία; Είμαι ξεκάθαρα κατά της παράδοσης πυραύλων κρουζ».
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει επί του παρόντος μια παράδοση των πυραύλων κρουζ Taurus, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη απόφαση για αυτό. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απάντησε στην ερώτηση διστακτικά στην καλοκαιρινή συνέντευξη του ZDF :
«Όπως και στο παρελθόν, θα ελέγχουμε πάντα κάθε απόφαση πολύ προσεκτικά, τι λειτουργεί, τι έχει νόημα, ποια μπορεί να είναι η συνεισφορά μας».

Ο Michael Kretschmer είναι ένας από τους λίγους εξέχοντες πολιτικούς στη Γερμανία και είναι πιθανώς ο μόνος με υψηλή κυβερνητική ευθύνη, που δεν συμμερίζεται πλήρως τον κυρίαρχο αντιρωσικό προσανατολισμό της γερμανικής πολιτικής. Ήδη από τον Αύγουστο του 2022, επέκρινε σκληρά την πολεμική γραμμή εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης και ζήτησε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments