Αρχική Αθλητικά νέα Μερικές απόψεις…

Μερικές απόψεις…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Σταμάτης Μαργέλος

Είμαι αισίως 53 χρονών, μερικές φορές κάθομαι και σκέφτομαι τι έχει γίνει τα τελευταία 40 χρόνια στο νησί μας. Η ηλικία μου και η εμπειρία, μου επιτρέπουν, να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ποιοι δηλώνουν «αριστεροί», ποίοι «δεξιοί» κλπ.

Αυτό που έχω καταλάβει πλέον, είναι ότι ο τρόπος ζωής μας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά «φασιστικός». Ξέρω ότι πολλούς, θα τους θίξει, το ότι τους αποκαλώ εμμέσως, «φασίστες». Αλλά για να τους προλάβω, φασισμός για μένα, σημαίνει, ότι τα θέλουμε όλα για την «πάρτη» μας, όλα για την τσέπη μας. Χωρίς να μας ενδιαφέρει το καλό όλων των συμπολιτών μας.

Χωρίς να μας νοιάζει ότι, εάν εμείς ζούμε «φασιστικά», κάποιοι άλλοι θα υποφέρουν. Για του λόγου, το αληθές, έχω γνωρίσει κάποιους, οι οποίοι δήλωναν και «σύντροφοι» (Ο Θεός να τους κάνει, συντρόφους), οι οποίοι ακόμη και σήμερα που έχουμε σχεδόν 10 χρόνια οικονομική κρίση, μένουν στα καλύτερα ξενοδοχεία, δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους και γενικότερα περνούν, «ζωή χαρισάμενη». Από την άλλη έχω γνωρίσει και ανθρώπους, απλούς, χωρίς οικονομική άνεση, που ψηφίζουν δεξιά, χωρίς να γνωρίζουν τι εκπροσωπεί η δεξιά στην Ελλάδα. Το συμπέρασμα μου είναι ένα, ότι έχουμε γεμίσει, με ανθρώπους, διεφθαρμένους, που κατέστρεψαν αυτόν τον ευλογημένο τόπο, τη Ρόδο.

Πλησιάζουν αυτοδιοικητικές εκλογές και η υποκρισία έχει βαρέσει κόκκινο… Παιδιά του κομματικού σωλήνα, που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι. Άλλοι πάλι, ζητούν χρήματα, για να υποστηρίξουν συγκεκριμένους υποψηφίους, πουλώντας την αξιοπρέπειά τους. Το αποτέλεσμα είναι, η Ρόδος να παραμένει διαλυμένη και να είναι καταδικασμένη να πάει ακόμα χειρότερα, με ανθρώπους που κουβαλάνε, τέτοια μυαλά. Ένας μόνο είχε, το θάρρος σε αυτό το νησί να πει την αλήθεια… Το μόνο πολιτικό πρόσωπο, που κατάλαβε ποιοι είμαστε, είναι ο Γιάννης ο Παρασκευάς.

Πριν χρόνια είχε πει ότι, δεν ξέρουμε να ψηφίζουμε και αμέσως, όλοι οι καλοθελητές, έτρεξαν να τον κατηγορήσουν και να τον μειώσουν. Έχουμε και το Χατζημάρκο, ο οποίος ήταν ανέκαθεν ΝΔ, αλλά πάνω απ’όλα είναι Ροδίτης, Δωδεκανήσιος και ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου. Άλλωστε όσοι τότε «έφαγαν» τον Παρασκευά, είναι σήμερα κόντρα, στο Χατζημάρκο. Αυτό λέει πολλά… Δείτε ποίοι είναι, πόσα λεφτά βγάζουν, ποίοι εργολάβοι είναι από πίσω τους και τους στηρίζουν; Δυστυχώς το πιο κεντρικό σημείο της Μεσογείου που ήταν από την αρχαιότητα, σημείο πολιτισμού, κατάντησε να είναι διαλυμένο.

Πρέπει, επιτέλους να μάθουμε να ψηφίζουμε για το συμφέρον του τόπου. Όσο για μένα, έχω να πω ότι ντρέπομαι, που συνυπήρξα με κάποιους στο ίδιο κόμμα. Εγώ και η οικογένεια μου, προσφέραμε στο ΠΑΣΟΚ, χρήματα και προσωπική δουλειά, την εποχή βέβαια που ο Ανδρέας, μας έδωσε πραγματική ελπίδα (όχι σαν την κάλπικη, του Τσίπρα) και μας έμαθε να σεβόμαστε τον απλό κόσμο. Όλα αυτά καλώς ή κακώς είναι παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα δεν υπάρχει. Έχει αντικατασταθεί από ένα γελοίο μόρφωμα με γελοίους εκπροσώπους. Για να μη μακρηγορώ, άλλο αυτό που θέλω να πώ στους συμπολίτες μου είναι να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν επιτέλους ποιος μπορεί να προσφέρει πραγματικά σε αυτό το δύσμοιρο τόπο. Εγώ πάντως την επιλογή μου την έχω κάνει και είμαι σίγουρος για αυτή, στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Χατζημάρκο και είναι τιμή και χαρά να τον έχουμε στον τόπο μας.

ΥΓ: έγραψα μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ότι αυτοί που στήριξαν τη Φώφη θα εξαφανιστούν πολιτικά…ο Μάϊος έρχεται
ΥΓ2: Εκεί στο ΚΙΝΑΛ, αφού αγαπάτε τόσο το κόμμα σας με τόσα που έχετε φάει, δε δίνετε από το υστέρημα σας 400 ευρώ να συντηρήσετε τα γραφεία σας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments