Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Μεγάλο το έργο του ΝΟΡ (video)

Μεγάλο το έργο του ΝΟΡ (video)

0
nor_spanos
Dodekanisos
Από το Ναυτικό Όμιλο της Ρόδου, πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:
“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το τελευταίο Σάββατο πριν την έναρξη του σχολικού έτους, πραγματοποιήθηκε στη πολυμορφική εγκατάσταση  του ναυταθλητικού κέντρου του Ν.Ο.Ρ, η γιορτή λήξης, που έχει γίνει πια θεσμός και παρατηρήθηκε πρωτοφανής κοσμοσυρροή. Παρουσία του Αντιδημάρχου και προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Διακοσταματίου Σάββα που συνδράμει πάντα τη προσπάθειά μας, των γονιών των 750 περίπου παιδιών ηλικίας 3 έως 15 ετών  και πλήθους κόσμου έγινε επίδειξη των γνώσεων που απέκτησαν οι εκπαιδευόμενοι στο 3μηνο του καλοκαιριού, στο κολυμβητήριο των παιδιών της κολύμβησης και στο θαλάσσιο χώρο μπροστά στον Όμιλο στην ιστιοπλοΐα, το κανόε- καγιάκ και τη κωπηλασία. Την .εναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Δημήτρης Χριστοδούλου που πέρα από το καλωσόρισμα αναφέρθηκε και στο έργο που παράγεται από τους ανθρώπους της Διοίκησης που είναι μια ανοικτόμυαλη σύγχρονη και διαφανής σύνθεση που με το αίσθημα του εθελοντισμού και της προσφοράς χρησιμοποιούν το πάθος και τη δύναμη τους για να πετύχουν ρους στόχους τους. Η διοίκηση του Ν.Ο.Ρ. επέλεξε  εξειδικευμένο προσωπικό  τόσο για τις εκμαθήσεις όσο και στα αγωνιστικά τμήματα αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών απαραίτητη προϋπόθεση για την ευαίσθητη ηλικία  τους δίνοντάς τους  υγιή διέξοδο ώστε να τα προφυλάξουμε από τον καταιγισμό των προκλήσεων που καιροφυλακτούν.

Επίσης αναφέρθηκε στην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Καρακιαούρη Μαρία που κατέκτησε τη δεύτερη (2) θέση  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου LASER 4,7. Με τη νίκη της αυτή έγινε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας και εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία από 11 έως18 Αυγούστου 2012 και κατέκτησε τη 10η θέση μεταξύ των Ευρωπαίων αθλητριών. Η 2η θέση στην Ελλάδα και η  10η στην Ευρώπη αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση ιστιοπλόου από της  ιδρύσεως  του Ν.Ο. Ρόδου.

{youtube}LdJqGfbLx1Q{/youtube}

Επίσης αναφέρθηκε  στη δράση του Ναυτικού Ομίλου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Τόνισε  ακόμα ότι η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τα ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ που είναι εδώ και χρόνια ο Μεγάλος χορηγός του  Ν.Ο. Ρόδου, τονίζοντας  ότι η προσφορά τους στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου είναι μια ανιδιοτελή και πρωτόβουλη δράση , ως έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας που δείχνουν για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, πολύ δε περισσότερο όταν οι τελικοί αποδέκτες είναι παιδιά.
Πέρα όμως από το αθλητικό και το αγωνιστικό κομμάτι η Διοίκηση ανέπτυξε και κοινωνική προσφορά με προτεραιότητα σε όλα τα πεδία της δραστηριότητάς της. Σε αυτή τη «Σχέση ευθύνης» με την κοινωνία ο Ν.Ο.Ρ. επεκτείνει και ενισχύει τον κοινωνικό του ρόλο μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διατήρηση και προστασία του κοινωνικού ιστού
Στόχος του είναι η λειτουργία του ως ενεργού κοινωνικού εταίρου και η συμβολή του σε δράσεις συνεργατικές και κοινωνικές που σκοπεύουν στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Οι προτεραιότητες που έθεσε ο Ν.Ο.Ρ. αναφορικά με τη κοινωνική του ευθύνη εστιάστηκαν.
Α. Στη κάλυψη των δαπανών για ατομική εκγύμναση στη πισίνα σε παιδιά ειδικής αγωγής (ΑΜΕΑ) με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους μέσω της εφαρμογής θεραπειών και προγραμμάτων που θα τα βοηθήσουν να κάνουν “ΒΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ”.
Β. Στην παραχώρηση διαδρομών του κολυμβητηρίου για εκγύμναση ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Γ. Υποστήριξη πρωτοβουλιών φορέων με περιβαλλοντική δράση.

Την παρουσίαση του προγράμματος των επιδείξεων έκανε η έφορος κολύμβησης κ. Μαρία Σατραζέμη και αναφέρθηκε στη πρόοδο των παιδιών ηλικίας 3 έως 15 ετών στη διάρκεια του τριμήνου 15/6 έως 15/9.
ΑΡΧΑΡΙΑ:
Της ικανότητας που απέκτησαν στη βασική εκμάθηση της κολύμβησης.
ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ:
Παιδιά που έρχονται κάθε καλοκαίρι, βελτίωση ή και ολοκλήρωση της τεχνικής σε κάθε στυλ κολύμβησης, (Ελεύθερο, Πρόσθιο, Ύπτιο, και Πεταλούδα).
ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Από τα παιδιά αυτά έχουμε επιλέξει 10 παιδιά από οκτώ έως δώδεκα ετών για να δημιουργήσουμε την αγωνιστική ομάδα που θα λάβει μέρος σε αγώνες τη χειμερινή περίοδο.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments