Μέχρι και τις καμπάνες των εκκλησιών απαγορεύουν σε περιοχή της Πολωνίας!

0
Dodekanisos

Μέχρι και το χτύπημα των καμπανών από τις Εκκλησίες θέλουν να περιορίσουν ή και να εξαλείψουν στην Πολωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ενορία Bytom, στη Σιλεσία, στη νότια Πολωνία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά από ανώνυμες καταγγελίες για υπερβολικό θόρυβο (!), πάρθηκαν διοικητικά μέτρα τα οποία ισχύουν από τις 15 Ιουλίου! Η σχετική απόφαση επισημαίνει πως τα επίπεδα θορύβου ξεπέρασαν το επιτρεπόμενο όριο των 55 ντεσιμπέλ, προκαλώντας ανώνυμες καταγγελίες.

«Το θέμα της μείωσης της έντασης των κουδουνιών είναι προκλητικό, αλλά θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε, αν και δεν είναι απλό», δήλωσε ο πατέρας Henryk Oleś κατά τη διάρκεια της πρόσφατης λειτουργίας. Σημείωσε ότι ενώ μόνο δύο άτομα υπέβαλαν καταγγελίες, η ενορία διερευνά εναλλακτικές μεθόδους για να καλέσει τους πιστούς σε υπηρεσία, καθώς οι καμπάνες εξυπηρετούσαν παραδοσιακά αυτόν τον σκοπό.

Η απόφαση αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία και απογοήτευση στην κοινότητα. Ένας κάτοικος της περιοχής εξέφρασε την απογοήτευση του με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, η οποία έγραφε τα εξής: «Είμαι σοκαρισμένος. μια τόσο παράλογη διοικητική απόφαση. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, ειδικά από τη στιγμή που οι καμπάνες της εκκλησίας χτυπούν από το 1917 και τώρα η χρήση τους απαγορεύεται ξαφνικά». Ο πατέρας Oleś ανέφερε τον συντονισμό με έναν ιερέα από το Gliwice που αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα, ο οποίος είχε ήδη αντιμετωπίσει ποινές για μη συμμόρφωση.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments