Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μαζική απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας

Μαζική απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας

0
Dodekanisos

Θέλουμε τις ζωές μας πίσω!

Παλεύουμε για την αξιοπρέπεια !

 Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στην εργασία!

Θέλουμε πίσω τις δουλειές μας!

Θέλουμε να σώσουμε ζωές!

Φέρτε πίσω το Σύνταγμά μας !

Αν ρωτήσετε τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή γιατί αποφάσισαν μαζική απεργία πείνας, αυτές τις απαντήσεις θα λάβετε.

Αυτό που ζητούν είναι απλό. Και αυτονόητο. Και νόμιμο και ηθικό.

Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλευρό τους σε αυτόν τον πολυμέτωπο αγώνα. Γι’ αυτό και πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά, για να σφίξει το χέρι των απεργών, να τους ευχηθεί, να τους κοιτάξει στα μάτια και να στηρίξει την προσπάθειά τους για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς διακρίσεις, χωρίς υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, χωρίς διχασμούς και παραλογισμούς.

Γιατί η παραμονή τους μακριά από τον χώρο εργασίας τους μόνο λογική δεν είναι. Άλλωστε, έχει καταρρεύσει πια κάθε επιχείρημα που κατά καιρούς προβλήθηκε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Πρώτα ήταν μολυσματικοί, μετά ήταν κακό παράδειγμα, μετά δεν ήταν ασφαλείς….. Και τώρα τι;

Τα σωματεία έχουν λάβει θέση υπέρ τους. Τα πολιτικά κόμματα – πλην ελαχίστων – το ίδιο. Κοινωνικοί  και επαγγελματικοί φορείς  ζητούν ανοιχτά την επιστροφή τους. Οι ασθενείς αναζητούν τόσους  μήνες  τους θεράποντες ιατρούς τους. Τους νοσηλευτές τους….

Δεν έχει κανείς δικαίωμα να στερεί από το σύστημα Υγείας αυτές τις υπηρεσίες. Δεν μπορεί κανείς να αγνοεί αυτόν τον αγώνα, αυτόν τον πυρήνα που γεννήθηκε με τις αναστολές και συνεχίζει  απτόητος τόσους  μήνες και άλλους τόσους, αν χρειαστεί.

Έχουμε χρέος να ταχθούμε στο πλευρό τους. Έχουμε χρέος να φωνάξουμε μαζί τους ένα βροντερό ΟΧΙ σε ό,τι  καταπατά βασικά ατομικά δικαιώματα.

Για τη ΖΩΗ που της πήραν τη ζωή μέσα από τα χέρια αλλά δεν παραιτείται!

Για τον ΛΑΜΠΡΟ που δεν έχει χάσει τη λάμψη στα  μάτια του!

Για  τον ΝΙΚΟΛΑΟ  που παλεύει για τη νίκη χωρίς να λογαριάζει τη ζωή του.

Για τη  ΣΟΦΙΑ που έχει κατανοήσει το νόημα της ζωής !

Για τον ΠΕΡΙΚΛΗ  που βάζει τη Δημοκρατία πάνω από τον εαυτό του!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments